dilluns, 23 de febrer del 2009

DIMISION DE BERMEJO





NOTA DE PREMSA|| 23/02/08


NUET CONSIDERA QUE BERMEJO HA FET EL MÉS CORRECTE EN DIMITIR I ACONSELLA A ZAPATERO QUE APROFITI PER AMPLIAR LA REMODELACIÓ A ECONOMIA
El senador d’EUiA diu que el veritable problema del país és la crisi i que cal canviar la política econòmica per a fer-hi front amb efectivitat

Només assabentar-se de la dimissió del ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, el senador d’EUiA adscrit al grup de l’Entesa Catalana de Progrés, Joan Josep Nuet, ha declarat que “és el més correcte que podia fer”, doncs amb la seva actuació –la cacera sense llicència i en companyia del jutge Garzón- “ha donat aire al PP”. Nuet ha afegit que “aquest comportament no ha estat a l’alçada d’un ministre socialista”.
D’altra banda, el senador creu que hi ha una raó menys conjuntural en la dimissió del titular de Justícia: “la situació de crisi del sistema judicial espanyol”, deguda a “la manca de recursos públics”. Tot i que Nuet també l’atribueix al pacte entre PSOE i PP en Justícia, el qual “alenteix la necessària democratització del poder judicial”. El senador d’EUiA ha insistit que el resultat d’aquest pacte entre ambdós partits és “una Justícia anestesiada”, ja que “no s’aprofundeix en els canvis administratius i democràtics que requereix”.
Per acabar, Nuet ha recomanat el president Zapatero que “aprofiti el moment per a fer una remodelació més àmplia” i, en concret s’ha referit al Ministeri d’Economia: “És necessari canviar els criteris econòmics, doncs el veritable problema del país és la crisi i s’ha demostrat que els criteris de Solbes no serveixen. Cal una altra política econòmica per a fer front a la crisi amb efectivitat”.

EUiA cree que Bermejo ha hecho lo correcto y pide también cambios en Economía
EFE , Barcelona

El senador de EUiA, Joan Josep Nuet, cree que el ya ex ministro de Justicia Mariano Fernández Bermejo ha hecho "lo más correcto que podía hacer" al presentar su dimisión y ha instado a José Luis Rodríguez Zapatero a ampliar la remodelación del Ejecutivo al ministerio de Economía para afrontar la crisis.

El dirigente de EUiA ha señalado en un comunicado de prensa que Bermejo "no ha estado a la altura de un ministro socialista" por su cacería sin licencia en compañía del juez Baltasar Garzón y ha afirmado que su actuación "ha dado aire al PP".

Nuet ha aconsejado al presidente del Gobierno que aproveche el momento para hacer una remodelación más amplia del Ejecutivo, refiriéndose al ministerio de Economía que lidera Pedro Solbes, ya que según el senador "es necesario cambiar los criterios económicos para combatir la crisis con efectividad".

"El verdadero problema del país es la crisis, y se ha demostrado que los criterios de Solbes no sirven", ha afirmado Nuet.