dimarts, 10 de març del 2009

NUET A MALLORCA



Estimats companys i companyes,

Quedau convidats a la xerrada sobre la Reforma de la Llei d'estrangeria que organitza Esquerra Unida de Mallorca el proper dia 12 de març a las 20:00 hores a la Sala Groga del sindicat CCOO (Francesc de Borja Moll, Palma).

La xerrada serà a càrrec del senador d'Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet i posteriorment es donarà la paraula al públic per a que pugui fer les aportacions que trobi adients i resoldre els dubtes que la reforma els susciti.

Esperant la vostra assistència, rebeu una abraçada

Salut
Secretaria de Comunicació i Participació d’EU Mallorca
comunicaciomallorca@interinsular.eu-balears.org // sara.mulet@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------
CCOO DE CATALUNYA DEMANA AL GOVERN CENTRAL QUE RETIRI LA SEVA DECISSIÓ DE RETALLAR EN UN 30% EL PRESSUPOST EN POLÍTIQUES SOCIALS I D’INTEGRACIÓ

El Ministre Corbacho ha anunciat la retallada de prop del 30% del pressupost dedicat a política social i integració de la població immigrada. Aquest anunci es contradeix amb anteriors declaracions i afirmacions del president Zapatero en el sentit que no hi hauria retallades en polítiques socials i d’enfortiment de la política que afavoreix la cohesió social.

CCOO considera que aquesta retallada afecta principalment als ajuntaments i l’educació. El 40% del pressupost que arriba a Catalunya pels ajuntaments és per fer polítiques d’inversió en els barris i tirar endavant programes per afavorir la convivència i un 50% destinat a les escoles per donar resposta a les aules d’acollida escolar. La retallada del pressupost afecta sobretot a les polítiques iniciades per les mateixes administracions a nivell dels barris i les escoles, de les quals són beneficiaris tota la ciutadania per la millora de la convivència i el nivell educatiu de tot l’alumnat, entre d’altres.

Aquest anunci ens deixa perplexes davant les contradiccions en política d’immigració i en polítiques de cohesió social del govern central, al temps que en relació a les propostes de modificació de la llei d’estrangeria, el ministre Corbacho destaca com a molt positiu que per primera vegada dins la llei es defineix un pressupost anual per a la integració social de les persones immigrades. En canvi, de forma sorprenent el mateix ministre anuncia la retallada del pressupost dedicat al Pla Estratègic per a la Integració Social i per les Comunitats Autònomes. Una vegada més, el ministre Corbacho vol culpabilitzar la immigració de la crisi, amb anuncis populistes que poden crear un clima de racisme i de rebuig contra la immigració .

Demanem al Govern Central que s’ho repensi i retiri la decisió de retallar el pressupost dedicat a polítiques socials i de cohesió social. Els barris i les escoles no poden pagar el preu d’una crisi financera on els culpables són el model de creixement econòmic i l’especulació bancària .

Més informació: Ghassan Saliba, responsable d’immigració de CCOO de Catalunya, tel. 609 753 634.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de març de 2009

2 comentaris:

Alejandro A ha dit...

Jo hi aniré!

Alejandro A ha dit...

Senyor i company Nuet, faci's mirar la biografia que surt abaix a la dreta i retoqui els barbarismes o les paraules que queden per traduir