dijous, 19 de març del 2009

AIXÒ NO, AIXÍ NO !!!



AIXÒ NO, AIXÍ NO !!!

Davant dels fets succeïts ahir la Permanent d’EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració:

1.- Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d’EUiA que van patir les conseqüències d’unes carregues policials indiscriminades. Vol destacar, també, l’actitud constructiva i pacífica dels homes i dones d’EUiA, presents a les manifestacions, i que estem al costat dels que van patir les càrregues policials.

2.- Fem nostre el comunitat d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA (AJ-Joves d’EUiA) d’ahir, on es criticava al Rectorat de la UB per demanar la presència policial a la universitat i on es demanava l’aclariment de la intervenció policial, dins i fora de la Universitat.

3.- L’actuació policial d’ahir al migdia i, especialment, al vespre i a la nit als carrers de Barcelona s’ha de qualificar de desproporcionada. Les actuacions policials que es van viure, per les informacions de que disposem, són greus i inacceptables.

4.- És necessària una investigació ràpida que aclareixi tots els fets. Les situacions viscudes han de tenir transparència, i és necessari passar de les explicacions públiques a depurar responsabilitats i cessaments perquè situacions com aquestes no es tornin a repetir.

5.- El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.

6.- El Govern d’Entesa està sustentat per una base social i electoral popular. Actuacions policials, com aquestes, generen perplexitat, desconcert i rebuig de sectors juvenils, socials i d’esquerres, que han de fer reflexionar al Govern i a la Coalició.



COMUNICAT D’ALTERNATIVA JOVE-JOVES D’EUiA DAVANT ELS FETS D’AVUI A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA







Alternativa Jove-Joves d’EUiA, davant els fets esdevinguts avui durant el desallotjament de l’edifici de la Universitat de Barcelona, a la Plaça Universitat, i les càrregues policials a l’exterior, fa públic el següent posicionament:



1) No compartim la decisió del Rectorat, que és el responsable d’haver demanat la presència dels cossos policials al recinte universitari, per tal de desallotjar als i les estudiants de l’edifici.



2) Demanem un aclariment sobre la intervenció policial, dins i fora de la Universitat. Segons les informacions que disposem dels fets, l’actuació dels Mossos d’Esquadra ha estat exagerada i indiscriminada, en especial a l’exterior de la Facultat, cap a estudiants i professionals de mitjans de comunicació.

-------------------------------------------------------------------------------------

Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya davant les mobilitzacions estudiantils i la brutal actuació policial
Davant el desallotjament dels i les estudiants tancades al Rectorat de la Universitat de Barcelona i la repressió policial a les mobilitzacions estudiantils, la CJC-Joventut Comunista:

Rebutgem el desallotjament dels i les tancades al Rectorat de la Universitat de Barcelona. Durant els gairebé quatre mesos que ha durat la protesta, s’ha mantingut en tot moment una actitud pacífica i integradora vers el conjunt de la comunitat universitària. No hi ha cap motiu pel qual el rector Dídac Ramírez pugui justificar l’ordre de desallotjament i per tant ens solidaritzem amb els i les tancades, amb qui compartim la voluntat de construir una Universitat pública, gratuïta, no-sexista i de qualitat.

Condemnem les actuacions policials produïdes durant tot el dia. Totes les mobilitzacions convocades pel moviment estudiantil han transcorregut pacíficament malgrat el desmesurat desplegament policial. Durant la concentració del migdia els Mossos d’Esquadra han propinat cops de porra de forma indiscriminada, tant a l’alumnat que era al terra com als i les periodistes. La manifestació del vespre ha estat dissolta mitjançant successives càrregues policials a la Via Laietana multiplicant els cops de porra vers els i les manifestants.

Entenem que l’escalada de la repressió contra el moviment estudiantil, així com la campanya mediàtica per estigmatitzar-lo, és una resposta a la creixent participació i legitimació de les reivindicacions dels i les estudiants en defensa de la universitat pública.

Per tant,

1. Demanem la dimissió de Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, per la seva responsabilitat directa en l’entrada i l’actuació del cos de Mossos d’Esquadra. Considerem imperdonable la intromissió de la policia en la vida universitària, que sota cap concepte ha d’estar sotmesa a la coacció i la repressió de les forces de seguretat.

2. Exigim l’obertura immediata d’una investigació entorn als fets succeïts aquesta nit i la intervenció absolutament desmesurada dels agents policials, que desemboqui en la necessària depuració al si de la policia i en l’assumpció de responsabilitats per part de la Conselleria d’Interior i els comandaments policials.

3. Manifestem el nostre ferm suport a la tasca del moviment estudiantil que impulsa reivindicacions sòlides i rigoroses amb l’objectiu de garantir una Universitat pública i d’accés universal. Malgrat els possibles errors comesos, considerem que les mobilitzacions d’estudiants responen a una situació de dèficits estructurals molt importants a l’educació superior, que viu una situació de degradació constant pel que fa al seu funcionament democràtic i a la seva independència del poder polític o econòmic. L’assetjament continu dels sectors empresarials per a debilitar l’autonomia universitària requereixen una resposta coherent i unificada de part de la comunitat universitària, en base a un conjunt de propostes en la línia de garantir el paper de la universitat com a protagonista del progrés social. L’horitzó d’un sistema desestructurat i obedient a les lògiques del mercat significaria una regressió històrica que els sectors progressistes tenen l’oportunitat i el deure d’evitar.




4.Condemnem la sistemàtica actitud per part dels Rectorats i de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa orientada al tractament de les mobilitzacions estudiantils des d’una òptica policial i adversa al diàleg i l’entesa.




5. Donem tot el nostre suport als i les estudiants detingudes al llarg del dia d’avui, i a totes les persones, tant estudiants com periodistes, que han sofert lesions i ferides fruit de les brutals càrregues del cos de Mossos d’Esquadra en la seva actuació irresponsable i indiscriminada, entre els quals figuren molts militants de la nostra organització.




6. Encoratgem la comunitat universitària i la societat en general a recolzar activament la lluita per la consecució d’una universitat pública i popular, amb el convenciment que un bon sistema educatiu garantirà una societat més conscient, responsable i lliure.




Barcelona, dimecres 18 de març de 2009

19 comentaris:

Anònim ha dit...

joAN Soy un compañero de EB de Bilbao y no podemos seguir permitiendo ser complices de lo que hace Joan Saura en su Consejeria. Las cosas tienen limites.

Anònim ha dit...

Dónde se exige en alguno de esos comunicados la dimisión de Joan Saura?.

Mientras tanto pido la congelación de las relaciones entre IU e ICV, y que la candidatura a las europeas quede en suspenso.

Es mi derecho, es mi deber.

Anònim ha dit...

Hay que romper relaciones con ICV ya!!!!

Es una verguenza, Y mas verguenza da que ni Joves de EUiA o CJC no digan nada.

Anònim ha dit...

Hi ha prou motius per trencar el pacte amb Iniciativa i deixar el tripartit. Els qui hem votat Esquerra Unida no comprendrem una altra cosa. I si els qui porten el timó no ho veuen així, que es preparin per deixar la seva carrera política per que ja no els votarà qui els hauria de votar. Que som nosaltres!

Jaume ha dit...

¿Y esto que es)

"2. Exigim l’obertura immediata d’una investigació entorn als fets succeïts aquesta nit i la intervenció absolutament desmesurada dels agents policials, que desemboqui en la necessària depuració al si de la policia i en l’assumpció de responsabilitats per part de la Conselleria d’Interior i els comandaments policials."

Anònim ha dit...

El més trist de tot és que EUiA encara no heu dit res del tema. Tot ha quedat en un penós comunicat d'Alternativa Jove que ve a ser més o menys igual a res.

Ahir, a la televisió no paraven de sortir imatges de les agressions policials, durant tot el dia, i mentrestant, al parlament, els dos diputats d'EUiA ben calladets durant el plenari que va durar tot el dia. Ni una sola menció al tema, cap gest... res de res! I això que pel canal 3/24 es va retransmetre durant tot el dia aquest plenari (jo estava a casa malalt i ho vaig veure), desaprofitant aquesta tribuna mediàtica per solidaritzar-se amb els estudiants apallissats pels mossos i denunciar una repressió policial pròpia del franquisme. Suposo que els devia fer vergonya dir res, tenint en compte que la conselleria d'interior la porta ICV-EUiA. O simplement que el fet de formar part d'un govern implica haver-se de callar (les famoses responsabilitats de govern que hipotequen políticament).

En fi, que això d'ahir va ser molt fort i m'avergonyeix que EUiA (on he militat 7 anys) actui així. Només espero que aquests fets us facin reflexionar.

Joan Josep Nuet ha dit...

Comunicat d'EUiA

Davant dels fets succeïts ahir la Permanent d’EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració:

1.- Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d’EUiA que van patir les conseqüències d’unes carregues policials indiscriminades. Vol destacar, també, l’actitud constructiva i pacífica dels homes i dones d’EUiA, presents a les manifestacions, i que estem al costat dels que van patir les càrregues policials.

2.- Fem nostre el comunitat d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA (AJ-Joves d’EUiA) d’ahir, on es criticava al Rectorat de la UB per demanar la presència policial a la universitat i on es demanava l’aclariment de la intervenció policial, dins i fora de la Universitat.

3.- L’actuació policial d’ahir al migdia i, especialment, al vespre i a la nit als carrers de Barcelona s’ha de qualificar de desproporcionada. Les actuacions policials que es van viure, per les informacions de que disposem, són greus i inacceptables.

4.- És necessària una investigació ràpida que aclareixi tots els fets. Les situacions viscudes han de tenir transparència, i és necessari passar de les explicacions públiques a depurar responsabilitats i cessaments perquè situacions com aquestes no es tornin a repetir.

5.- El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.

6.- El Govern d’Entesa està sustentat per una base social i electoral popular. Actuacions policials, com aquestes, generen perplexitat, desconcert i rebuig de sectors juvenils, socials i d’esquerres, que han de fer reflexionar al Govern i a la Coalició.

Anònim ha dit...

Bla, bla, bla...

Trenqueu ja amb icv! Desprès d'això i lo dels 660 acomiadaments de SEAT us esteu lluint...

buròcrates!

Anònim ha dit...

La vostra covardia política arriba a extrems ja ignominiosos. Molt Lenin, molt Marx, molt folklore però utilitzeu la policia més salvatge d'Europa; molt viatge a Palestina però aquí maneu als mossos entrenats a israel per fer fora nois que volen la Uni. pública. Què us fan por?

condemneu la brutalitat de la poli, però no els objectius de treure'ls fora...quina colla de venuts esteu fets!!!!!

busqueu-vos una feina digan i plegueu, buròcrates!

antagonista ha dit...

JJ, seamos serios:

No habéis pedido la dimisión de Saura. El comunicado de eUiA no lo hace, y el de Alternativa Jove, habla de unas ambiguas responsabilidades políticas tras la supuesta investigación.

NO ES SUFICIENTE.

SAURA DIMISIÓN INMEDIATA
SALIDA DEL TRIPARTITO
RUPTURA DEL PACTO PARA LAS EUROPEAS

NO PIENSO VOTAR A IU ESTA VEZ
(Y QUIZÁ NUNCA MÁS, Y NO SOY EL ÜNICO)

Unknown ha dit...

Bureaucratisme, c'est la vie du PC!

No se pide ni la dimisión de Saura ni la ruptura de la coalición. Así no Joan, así no!

Joan Josep Nuet ha dit...

Se pide aquello con lo que colectivamente estamos de acuerdo almenos una mayoria... y tu a quien representas...en nombre de quien hablas......que eres un burocrata solitario

Anònim ha dit...

Eso de "a quién representas...en nombre de quién hablas" te lo podrías aplicar...Aquí demuestras una falta de formación política tremenda. Es lo que tiene expulsar o marginar a lo más válido del movimiento comunista catalán: que se empobrece el partido, la epistemología y la tesis, por lo que la práxis no es la esperada...a lo que íbamos: el problema no es a quién representa el compa Reven: es a quién representais EUiA, porque desde luego, a la clase obrera catalana, y al movimiento progresista estudiantil, víctimas de la represión filofascista de la policia catalana, brazo armado del govern Tripartit al que perteneceis y del que no os desvinculais, seguro que no.

Joan Josep Nuet ha dit...

Si fueses "lo más válido del movimiento comunista catalán" darias la cara y no te esconderias en el anonimato, a partir de ahí podriamos seguir debatiendo

Unknown ha dit...

No represento a nadie Joan. Hablo en mi nombre, al menos mientras me dejen.

Fui militante de Izquierda Unida hasta Octubre de 2008, estuve únicamente durante tres años en el partido y lo abandone porque me estaban destrozando las contradicciones entre considerarme marxista revolucionario (y demócrata al mismo tiempo) y estar en una organización que me pisoteaba por intentar estar un poco más a la izquierda de la linea oficial. Y eso que pertenecía a el área de Pepe Cabrero, no mucho más allá de la corte general de la organización.

El hecho es que tu, a título individual sí que podrías pedir la dimisión de Joan Saura, ya que ha ejercido de represor del movimiento estudiantil, donde ahora recaen las esperanzas de lucha de muchos jóvenes, los cuales han sido reventados a ostias.

Una compi mia ha sido golpeada muy duramente y me entristece mucho ver como desde estas webs no criticáis con firmeza esas acciones.

Joan Josep Nuet ha dit...

Compañero debo decirte que me considero dentro de IU una persona que hace esfuerzos por preservar la pluralidad de la organización mirando hacia su izquierda, creo que es indispensable que no haya mas fugas por la izquierda de IU, y que puede conbinarse y articularse una izquierda anticapitalista radical con tradiciones de gobierno y lucha que yo he conocido en mi PC, PCs con los que soy crítico con partes de su historia (mi historia aunque yo no la haya vivido ya que empecé a militar en el PCC en el 86 y solo lo he hecho en ese partido).
No pedimos la dimisión de Saura ya que no fue el quien dio la orden de las cargas policiales, estamos esperando los informes ya que tenemos razones de peso para pensar que hay una parte de mossos que organizaron la represión para forzar la dimisión de Saura y la caida incluso del tripartito, gente infiltrada que combina intereses corporativos e intereses de derechas. Las cosas son complicadas i tengo confianza en mis compañeros de EUiA y muchos de ICV. Siento mucho lo de tu compañera, yo he probado en varias ocasiones las porras (no de los mossos sino de la polí pero duelen igual)y espero que podamos dar una explicación y que hayan ceses o dimisiones a parte de denunciar a los infiltrados de la derecha. Un saludo

Anònim ha dit...

Jj nuet mes info al respecte joves comunistes si que han demanat la dimissio de Joan Saura. www.jovescomunistes.cat

Anònim ha dit...

Una cosa es opinar, altra molt diferent insultar i desqualificar,molt típic d'aquells que manipulen desde despatxos de la dreta, als quals financen molt generosament desde algunes ONGs suposadament molt esquerranoses i que estan al servei de CiU i del PP. Anims Nuet, no gastis ni un minut en respondre als "quintacolumnistes". Una cosa son els estudiants i altra cosa els pollosos

Anònim ha dit...

Heu cremat el vot dels estudiants amb el vostre silenci, que és complicitat. Com deia aquest senyor amb el que formeu Tripartit: Fets, no paraules! I els fets és que no heu aturat la política econòmica, ni els acomiadaments, ni les pallisses dels mossos als estudiants, ni la mercantilització de la universitat. O no heu fet res, o no heu fet res de profit. Tot fotos, declaracions i posar-se a la pancarta, coses de cara a la galería. Tú mateix. Jo votaré a Izquierda Anticapitalista, En Lucha, blanc o nul. El meu vot no el tindreu. De moment, no.