dilluns, 9 de març de 2009

NUET EN VALENCIA


NUET (EUiA) ASISTEIX A LA X ASSEMBLEA D’ESQUERRA UNIDA SEL PAÍS VALENCIÀ (EUPV)

MARGA SANZ ÉS ELEGIDA COORDINADORA D’ESQUERRA UNIDA PER UNANIMITAT DEL CONSELL POLÍTIC NACIONAL


El senador d’EUiA, Joan Josep Nuet ha participat de la X Assemblea d’EUPV que s’ha realitzat a Massagranell els dies 7 i 8 de març. Nuet ha acompanyat al Coordinador General d’IU, Cayo Lara. En la mateixa els 314 delegats i delegades (299 acreditats) en un clima de profunda unitat han valorat el periode anterior i han escollit una nova direcció pel periode vinent encapçalada per la companya Marga Sanz

Sanz ha agraït en el seu discurs “l’amplíssim” recolzament mostrat en una única llista, “cosa que significa el vot de la responsabilitat i la cohesió d’aquesta organització, qui ha posat el 100% de la seua voluntat i esforç per caminar cap a la seua refundació”. El Coordinador General de IU, Cayo Lara, s’ha adreçat amb paraules afectuoses a Sanz i ha recordat a l’assemblea: “esteu ací perquè heu resistit i ara cal fer el camí que ja varem emprendre en la passada assemblea federal de IU”.

Nuet ha valorat de forma molt positiva l’assemblea que “tanca una etapa difícil i n’obra una altra plena d’esperança per consolidar EUPV com a tercera força política valenciana amb capacitat institucional i de mobilització social contra la crisis i vinculada al valencianisme d’esquerres”

La llista encapçalada per la nova coordinadora d’EUPV ha estat escollida per quasi la unanimitat de l’assemblea, un 90’4%. Del total dels 273 votants, 238 han votat a favor en llista tancada, 9 han votat a favor en llista oberta i s’han enregistrat 10 vots en blanc i 7 vots nuls. Posteriorment, el Consell Polític Nacional d’EUPV ha escollit Marga Sanz per unanimitat.

La nova coordinadora d’EUPV a més ha fet referència a la decisió de Marcos de cedir-li l’escó de les Corts el pròxim mes de setembre: “sols puc mostrar el meu agraïment personal i el de l’organització per la seua generositat política sense precedents ni en el País Valencià ni en tot l’Estat Espanyol”. Sanz ha anunciat que EUPV seguirà comptant amb la presència de Marcos, qui presidirà pròximament la fundació Institut d’Estudis Polítics, una entitat destinada a promoure la formació, el debat social i els valors de l’esquerra.

La nova dirigent de la formació d’esquerres ha destacat la tasca “apassionant i de repte” que espera a Esquerra Unida: “la consolidació i ampliació de ser la tercera força del País Valencià. Tenim present i futur, som l’esquerra alternativa valenciana transformadora, més necessària que mai en aquestos moments de crisi. Fins al 2011, hem d’aconseguir un objectiu molt clar: un col·lectiu d’EUPV en cada municipi valencià i en cada col·lectiu una llista”.

La nova coordinadora d’EUPV ha tancat amb paraules emocionades la X Assemblea, recordant les paraules de Joan Fuster, “El País Valencià serà d’esquerres o no serà”.

(La X Assemblea d’EUPV també ha presentat a la seua candidata a les pròximes eleccions europees, l’alacantina Ester López, llicenciada en Història, arqueòloga i vinculada a les associacions de la memòria històrica).

València, 8 de març de 2009