divendres, 5 de juny del 2009

SE RETIRA EL ERE DE AISMALIBAR, ESTUVIMOS ALLÍ





Si estás leyendo esto es que estás entre las personas a las que hemos de agradecer a unos mucho y a otros menos, pero a todos y a todas el hecho del poder reconducir las relaciones laborales y sociales en Aismalibar.

El Comité de Empresa de Aismalibar y la Dirección hemos firmado un preacuerdo para alargar el expediente de regulación temporal de empleo que pactamos en enero y la retirada consensuada del expediente de extinciones presentado el mes pasado y con el que se pretendía despedir de forma traumática al 75% de la plantilla.

La valoración que hacemos desde el Comité de Empresa es positiva sobre todo desde la óptica, de recuperación del dialogo social, la codecisión en la empresa y sobre todo la de la búsqueda activa y conjunta de soluciones que preserven la mayoría de puestos de trabajo y la no destrucción de tejido productivo para la ciudad de Montcada i Reixac.

Ahora nos toca una tarea no menos difícil, hemos de seguir haciendo frente al descenso brutal de pedidos en Aismalibar y a los problemas generales que siguen acechando a esta histórica factoría montcadenca, pero ahora todos y todas juntos y empujando en la misma dirección, debemos redoblar esfuerzos e idear salidas nuevas y potenciar nuevas ideas, para esto excluiremos a los especuladores, a los creadores de esta crisis y daremos una nueva oportunidad a Aismalibar.

El trabajo y la solidaridad demostrada por todos los que nos habéis apoyado, desde el propio Alcalde de Montcada como uno más hasta el último Ciudadano o Ciudadana de Montcada o la cobertura mediática desde los primeros días ha sido crucial, ejemplar y a la altura de lo que la vieja Aismalibar esperaba de todos vosotros, habéis devuelto esta vieja de 75 años de edad las ganas de seguir adelante.

Por lo que respecta a los 89 Compañeros y Compañeras que trabajamos allí nos hemos sentido literalmente arropados por vuestra solidaridad.

Sinceramente gracias y enhorabuena a todos y a todas.

--
José Ant. Grillo
651 186 998

-------------------------------------------------------------------------------------
La direcció retira l'ERO que amenaçava el futur del 75% de la plantilla

Els sindicats i l'empresa han signat un principi d'acord per allargar l'expedient temporal fins al desembre i trobar una solució consensuada

La plantilla d’Aismalibar s’ha adjudicat un triomf important que li dóna esperances de trobar una sortida negociada a la difícil situació que travessa la fàbrica de Mas Rampinyo. El comitè d’empresa i la direcció han signat un preacord per allargar fins desembre l’actual Expedient de Regulació d’Ocupació, de caràcter temporal, i retirar l’ERO que suposava l’acomiadament del 75 per cent dels treballadors, deixant la plantilla sota mínims amb una vintena de persones. Aquest preacord es va signar ahir a la tarda, després que fa tot just una setmana acabés sense consens el període de negociació amb la Inspecció de Treball de la Generalitat.

Els representants sindicals valoren positivament la recuperació del diàleg amb l’empresa i la recerca conjunta de solucions a un dels problemes principals d’Aismalibar, la reducció de les comandes, agreujat ara amb la conjuntura de crisi econòmica. El president del comitè d’empresa, José Antonio Grillo, s’ha mostrat molt satisfet “perquè hem aconseguit fer veure a la direcció que hi ha altres vies per donar una nova oportunitat a Aismalibar”, una empresa emblemàtica de Montcada que enguany commemora el seu 75è aniversari a la ciutat. La plantilla i la direcció d’Aismalibar s’han donat un termini de sis mesos per trobar una solució consensuada i no traumàtica a la situació de la fàbrica. Per a Grillo, “s’obre ara un període de treva que s’ha d’aprofitar”.

Malgrat el preacord i la retirada de l’expedient que hagués acomiadat el 75 de la plantilla, els treballadors mantindran les concentracions de ‘los lunes al sol’ davant la porta de la fàbrica, al polígon Foinvasa.

------------------------------------------------------------------------------------- NOTA DE PREMSA
02/06/09


EL SENADOR NUET I ELS REGIDORS D’ICV-EUiA DE MONTCADA I REIXAC DONEN SUPORT ALS TREBALLADORS EN LLUITA D’AISMALIBAR I D’ALTRES EMPRESES DE LA COMARCA

El senador d'EUiA, l'alcalde de Cerdanyola i els regidors d'ICV-EUiA de Montcada i Reixac donen suport a la plataforma 'Los lunes al sol' de la fàbrica Aismalibar i a d'altres empreses en lluita del Vallès Occidental

Els càrrecs electes van participar ahir a l'esmorzar reivindicatiu que cada dilluns es fa a l'entrada de la fàbrica

El senador d'EUiA, Joan Josep Nuet, l'alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, i els regidors de la coalició roig i verda a l’Ajuntament de Montcada, Josep Masria Gózales, Alba del Amo i Òscar Gil, es van sumar ahir matí a la protesta de la plataforma ‘Los lunes al sol’, que protagonitzen els treballadors d’Aismalibar, i de quatre empreses més del Vallès afectades totes per un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Prop d’un centenar de persones van participar a l’esmorzar reivindicatiu que es fa cada dilluns davant de l’entrada de la fàbrica de Montcada i Reixac.

Nuet ha donat suport al col·lectiu, que insta els representants polítics a prendre mesures per evitar més ERO i la deslocalització d’empreses ubicades a Catalunya. El senador, l'alcalde i els regidors han mantingut converses amb els representants sindicals, als quals han donat suport en les seves reivindicacions: “La nostra coalició no tolerarà que cap empresa aprofiti la crisi per acomiadar treballadors ni tampoc que els expedients no vagin acompanyats d’un pla social i un altre de viabilitat”, ha declarat el senador d’EUiA, que a més és veí de Montcada.

Així mateix, Nuet s'ha compromès a defensar al Senat les reivindicacions dels treballadors, i l'alcalde de Cerdanyola, per la seva banda, a portar-les al Ple del seu consistori.

Pel que fa a la negociació de l’ERO d’Aismalibar, que suposaria l’acomiadament del 75% de la plantilla, la quarta reunió entre la direcció, els sindicats i la Inspecció de Treball de la Generalitat no es va arribar a fer divendres passat, doncs la part empresarial no s’hi va personar. Un dia abans, havia presentat una proposta d’indemnitzacions –30 dies per any treballat–, que el comitè va rebutjar en considerar-la insuficient. En aquest sentit, el president del comitè d’empresa d’Aismalibar, José Antonio Grillo, ha criticat “la manca de voluntat negociadora de la direcció”.

A petició dels sindicats, Inspecció de Treball ha ampliat el període de negociació respecte el nou expedient fins el 27 de juny, data límit per a què la Generalitat accepti o rebutgi l’ERO que afectaria 46 persones que podrien perdre la feina. En aquest moment, s'està a l'espera del posicionament de l'Administració.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lastima que algunos sindicalistas piensen sólo en su carrera política y no en sus compañeros

J.A.Grillo ha dit...

Soy José Antonio Grillo (Presidente del Comité de Empresa de Aismalibar)
No entiendo el comentario de Anònim...

En otro orden de cosas, gracias por vuestro apoyo, Nuet, Cayuela...

Salut