dimecres, 17 de juny del 2009

NUET (IU) APOYA CAMPAÑA DE GREENPEACE PARA CERRAR GAROÑA






EL SENADOR DE IU, JOAN JOSEP NUET, DA APOYO A LA CAMPAÑA DE GREENPEACE, PARA ACELERAR EL CIERRE DE LA CENTRAL NUCLEAR DE GAROÑA

El Senador de Izquierda Unida, Joan Josep Nuet, se ha unido a la campaña de presión de la organización ecologista para forzar al Gobierno del PSOE para que cumpla con su compromiso electoral de cerrar la central nuclear de Santa Maria de Garoña, El senador Nuet ha declarado que el Gobierno del PSOE "debe poner el interés y la seguridad general por encima de las presiones de las compañias eléctricas que quieren exprimir el beneficio por encima de la seguridad colectiva". Al mismo tiempo ha requerido del gobierno que aclare que la fase de desmantelamiento y los planes de energias alternativas "no solo no destruyen empleo sino que aseguran el trabajo a los actuales empleados de la central y crearan nuevos puestos de trabajo"

La carta que se ha enviado se puede encontrar en:

ciberacciones@greenpeace.es

Sr. Presidente del Gobierno:

El pasado 12 de mayo, durante el Debate del Estado de la Nación en el Congreso de los Diputados, cuando fue preguntado en concreto sobre si iba a ordenar el cierre de la central nuclear de Garoña al vencimiento de su permiso de explotación, Usted respondió que esperaría a que el CSN emitiera su informe antes de tomar una decisión sobre el cierre de Garoña pero que su decisión sería coherente con sus convicciones y sus compromisos. Ese momento ha llegado, tras la emisión, el pasado viernes 5 de junio, de la propuesta de dictamen del CSN, que no es vinculante para el Gobierno.

El compromiso al que Usted se refería es al del programa electoral del PSOE de "sustituir de forma gradual la energía nuclear en España por energías seguras, limpias, y menos costosas, cerrando las centrales nucleares de forma ordenada en el tiempo al final de su vida útil, dando prioridad a la garantía de seguridad y con el máximo consenso social, potenciando el ahorro y la eficiencia energética y las energías renovables, la generación distribuida y las redes de transporte y distribución local".

Actualmente se dan las condiciones para que Usted y el Gobierno que preside sean coherentes y cumplan este compromiso y procedan al cierre definitivo de Garoña el 5 de julio de 2009, cuando ésta finaliza su permiso de explotación.

Atentamente,



Joan Josep Nuet i Pujals, Senador de Izquierda Unida


-------------------------------------------------------------------------------------

NOTA DE PREMSA|| 17/06/09



NUET DÓNA SUPORT A LA CAMPANYA DE GREENPEACE PER ACCELERAR EL TANCAMENT DE LA CENTRAL NUCLEAR DE GAROÑA


El senador d’EUiA ha adreçat una carta al president Zapatero on demana que compleixi el seu compromís

El senador d’EUiA adscrit al grup e l’Entesa, Joan Josep Nuet, s’ha adherit a la campanya de pressió de l’organització ecologista Greenpeace per a forçar al Govern del PSOE a que compleixi el seu compromís electoral de tancar la central nuclear de Santa Maria de Garoña. El senador Nuet ha declarat que el Govern del PSOE "ha de posar l’interès i la seguretat general per damunt de les pressions de les companyies elèctriques que volen exprimir el benefici passant per sobre de la seguretat col.lectiva". Tanmateix, el senador Nuet ha requerit del govern que aclareixi que la fase de desmantellament i els plans d’energies alternatives "no només no destrueixen ocupació sinó que asseguren la feina als actuals empleats de la central i crearan nous llocs de treball".

A continuació reproduïm la carta que ha enviat el senador Nuet al President Zapatero:

Sr. President del Govern:

El passat 12 de maig, durant el Debat de l’Estat de la Nació en el Congrés dels Diputats, quan va ser preguntat en concret sobre si ordenaria el tancament de la central nuclear de Garoña al venciment del seu permís d’explotació, vostè va respondre que esperaria a què el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) emetés el seu informe abans de prendre una decisió sobre el tancament de Garoña, però que la seva decisió seria coherent amb les seves conviccions i els seus compromisos. Aquest moment ha arribat, després de l’emissió, el passat 5 de juny, de la proposta de dictamen del CSN, que no és vinculant per al Govern.

El compromís al que vostè es referia és al del programa electoral del PSOE de "substituir de forma gradual l’energia nuclear a Espanya per energies segures, netes, i menys costoses, tancant les centrals nuclears de forma ordenada en el temps al final de la seva vida útil, donant prioritat a la garantia de seguretat i amb el màxim consens social, potenciant l’estalvi i l’eficiència energètica i les energies renovables, la generació distribuïda i les xarxes de transport i distribució local".

Actualment es donen les condicions per a què vostè i el Govern que presideix siguin coherents i compleixin aquest compromís i procedeixin al tancament definitiu de Garoña el 5 de juliol de 2009, quan finalitza el seu permís d’explotació.

Atentament,

Joan Josep Nuet, senador d’EUiA.