dilluns, 1 de juny del 2009

NUET 3 DIAS DE DE CAMPAÑA EN MENORCA Y MALLORCA







Ruedas de prensa, actos, buenas charlas con afiliados y simpatizantes d'EU-V, circuitos en bici.... de todo, en un gran clima de compañerismos, con un sol estupendo y con unas playas que no pude catar...que pena, la campanña es la campaña...pero volveré con mas tiempo, lo he prometido a los compañeros y camaradas de Maó, Palma y Manacor.




-------------------------------------------------------------------------------------
Nota de premsa a Manacor

El senador Joan Josep Nuet i el candidat d’Esquerra Unida - Verds, David Abril, proposen solucions d’esquerres a aquesta crisi de dretes.


Dissabte 30, a la sala Sacma de Manacor, Joan Josep Nuet, senador d’Esquerra Unida i Alternativa i David Abril, candidat per les Illes Balears per Esquerra Unida - Verds parlaren de les causes de la crisi i de les solucions des de l’esquerra, de la importància de tenir veu a Europa per aturar l’ofensiva neoliberal o del necessari canvi de model ultracapitalista a un desenvolupament més sostenible, entre altres temes. La sala estava plena i els assistents feren preguntes i propostes.

Abril recordà que “hem passat de l'Europa del Benestar a una Europa al servei del mercat, els bancs, les grans empreses. Els països europeus en el seu conjunt han posat més diners per rescatar els bancs que els Estats Units, amb una diferència: aquí no hem demanat res a canvi. Així ens va, i per això es fa difícil identificar-se amb aquesta idea d'Europa, que en el seu procés de construcció ha pensat més en l'euro que no pas en les persones que hi viuen. Davant això, des d'Esquerra Unida-Verds volem, senzillament, una altra Europa, més democràtica, amb les persones en primer terme, sostenible i solidària i oberta al món.”

Nuet instà a rompre un bipartidisme que acaba perjudicant al ciutadà, ja que PP i PSOE acaben votant el mateix al parlament europeu en el 70 % del casos. Reclamà el vot per a Esquerra Unida - Verds, ja que “la nostra coalició ha aconseguit, durant aquesta legislatura, aturar directives de perfil neoliberal com la de les 65 hores de feina setmanals o la de Bolkenstein i ha lluitat, i ho segueix fent, contra els aliments transgènics i les nuclears”. Davant la minsa campanya en clau europea, que sembla més una escenificació d’un duel Zapatero - Rajoy, declarà “nosaltres sí estem fent campanya, cercant la mobilització d’aquells sectors socials que veuen desaparèixer els seus drets. Els de la classe treballadora, de la dona, dels joves, de la tercera edat, de les persones dependents, dels emigrants i un llarg etcètera”.

Entre les mesures anti-crisi presentades per Esquerra Unida - Verds destaquen defensar els drets socials i la necessitat de més despesa social, la construcció de més habitatges socials a preus assequibles per garantir aquest dret, diners no només pels bancs, sinó també per a les persones, més impostos per als qui tenen més, més transport públic i més assequible i davant la crisi energètica, modernització ecològica i l’aposta per energies renovables. L’economia al servei de la gent.

L’acte acabà amb una animada picada.

2 comentaris:

karla ha dit...

izmierda unida mola mogollon!
http://blip.tv/file/2188499

Anònim ha dit...

Saludos compañero

yo desgraciadamente estas elecciones no votaré a IU tengo una gran razón para no votarle.

En la lista se han incluido el nombre de 5 impostores que dicen representar a Izquierda Republicana y de aquí fueron expulsados.El numero 7 de la lista de oscuro pasado además dice ser el segretario general de IR que ironía, y a todas estas IU los incluye en la lista.No como IR ya que la junta electoral lo tumbó.

Hay que limpiar los trapos sucios

Salud y Republica