divendres, 8 de maig del 2009

ICV-EUiA PRESENTEN CANDIDATURA A LES EUROPEES



8 de maig de 2009

ICV-EUiA presenta la seva llista per a les eleccions europees

ICV-EUiA ha presentat aquest matí la llista electoral amb la que concorreran a les pròximes eleccions europees del 7 de juny. La llista està encapçalada per Raül Romeva i per Núria Lozano. Lozano, que és responsable de l´Àrea de Món del Treball a EUiA ha afirmat que, “amb la candidatura d´ICV-EUiA, es vol fer front als interessos de la majoria conservadora que hi ha al Parlament Europeu.” Per a la dirigent d´EUiA, “aquesta llista pretén satisfer les necessitats reals de les persones i per a poder-ho fer es proposa aconseguir aliances el màxim àmplies possibles”. Aquestes majories, per a Lozano, “permetran posar fre, a través de polítiques socials, a les polítiques neolliberals de la UE.”

El primer candidat d´ICV-EUiA per a les europees, Raül Romeva, s´ha mostrat satisfet de què la llista estigui integrada per a persones convençudes del seu projecte, lluitadores i amb compromís que poden fer front a les majories conservadores de la cambra europea. El ja diputat al Parlament Europeu per ICV-EUiA ha explicat que la coalició ha aconseguit, durant aquesta legislatura, aturar directives de perfil neolliberal com la de les 65h o la Bolkenstein i ha lluitat, i ho segueix fent, contra els aliments transgènics i les nuclears.

Joan Josep Nuet, dirigent d´EUiA, ha expressat que la d´ICV-EUiA és la millor candidatura que es presenta a les pròximes eleccions europees. Nuet també ha destacat la importància de què la primera candidata d´EUiA sigui la Núria Lozano. “En un moment de crisi com l´actual és molt important que una sindicalista de referència com la Núria sigui la primera opció d´EUiA per a les europees”.

Nuet també ha manifestat que “segur que ICV-EUIA obtindrà un gran resultat”. Sobre això, Romeva ha destacat la importància de què la coalició pugui enviar un important nombre de candidats al Parlament Europeu ja que, segons Romeva, “ens hi juguem el procés de construcció europea.”

En l´acte també s´ha destacat que la llista estigui integrada per persones que representen la pluralitat de la societat catalana. Exemple d´això en són Antoni Barbarà i Maria Vilà. Barbarà és l´actual responsable d´Internacional i d´ Europa a EUiA i destaca pel seu recorregut polític i per la seva lluita pels serveis públics. Vilà, per la seva banda, està fortament implicada amb moviments socials solidaris i amb el voluntariat social
-------------------------------------------------------------------------------------
08/05/2009

Raül Romeva: “El 7 de juny hem de decidir si volem l'Europa de Berlusconi i Barroso o l'Europa social i ecològica”

La coalició ICV-EUIA presenta una candidatura “d’esquerres pacifista, ecologista, i europeista” per a les properes eleccions al Parlament Europeu

El cap de llista a les eleccions europees, Raül Romeva, ha advertit que el 7 de juny hem de decidir si volem l'Europa de Silvio Berlusconi i Durao Barroso o l'Europa social i ecològica". "Ens juguem qui condueix la construcció europea: els que han provocat la crisi o els que volem fer avançar l'Europa social dels drets i les llibertats", ha remarcat Romeva durant la presentació de la candidatura d'ICV-EUiA.

De la mateixa manera, Romeva ha recordat que "durant aquests 5 anys de legislatura hem estat lluitant per l'Europa Social i hem aconseguit que es modifiqués la directiva Bolkenstein de liberalització de serveis -que donava llum verda a la privatització de serveis públics-, hem aturat la coneguda Directiva de les 65 hores i varem votar en contra de la directiva Retorn". Per això Romeva ha remarcat la importància de canviar les majories al Parlament Europeu, actualment a favor de la dreta, i continuar fent feina durant 5 anys més perquè Europa sigui "social, responsable, creïble i sostenible".

En la roda de premsa Romeva ha volgut destacar que per a ell "és un honor" encapçalar una candidatura amb gent provinent de diversos àmbits de la societat civil i ha dit que aspira a treballar perquè surti escollida el màxim de representants de la candidatura.

En aquest sentit, la portaveu ecosocialista, Laia Ortiz, ha fet una presentació dels noms que integren la llista que "representa el compromís de la coalició amb els valors de l'esquerra, del pacifisme, del feminisme, de l'ecologisme i de l'europeisme crític" amb gent provinent "del món sindical, del moviment ecologista, de plataformes pacifistes i també de defensa dels serveis públics".
Finalment, el senador Joan Josep Nuet ha volgut remarcar que es tracta d'una candidatura "renovada però amb experiència" que combina "seguretat, experiència i joventut". "En Raül Romeva es mereix la nostra confiança perquè continuï amb la bona feina al Parlament Europeu", ha afegit. Per la seva banda, la número 2 de la candidatura, Núria Lozano, ha dit que "és un privilegi formar part d'una candidatura que representa l'Europa de les persones i dels drets socials".

4 comentaris:

karlos ha dit...

Si es verdad, y os habeis manifestado en contra de Bolonia, y habeis apoyado a los estudiantes, eso si A BASE DE HOSTIAS DE LOS MOSSOS. OS VA VOTAR VUESTRA TIA POR QUE YO NO. SAURA DIMISION

FIRMADO: Un exvotante cabreado

Joan Josep Nuet ha dit...

Tienes razón, mi tia nos vota regularmente

Anònim ha dit...

A ver, aunque lo0s modos no son los correctos, el mensaje anterior tiene razón. La degeneración de ICV es absoluta.
Por no hblar del papel de Romeva contra Cuba Y venezuela en el europarlamento.
Mucha gente dice que no pude votar una lista con gente así.
Me gustaria saber cual es la postura de EUiA.

karlos ha dit...

Creo que muestro enfado sin insultar, mis modos son los que son, gustaran o no gustaran pero si a lo mejor al señor Nuet le basta con que le vote su tia mal vamos