dilluns, 18 de maig del 2009

CIVIT AMB AISMALIBAR, yo otro dia voy






La diputada d'ICV-EUiA Mercè Civit dóna suport a la plataforma 'los lunes al sol'
La política ha participat aquest matí a l'esmorzar reivindicatiu que cada dilluns es fa a l'entrada de la fàbrica de Mas Rampinyo



La diputada d’ICV-EUiA Mercè Civit acompanyada per alguns regidors de la coaliació rogiverda a l’Ajuntament de Montcada, s’ha sumat aquest matí a la protesta de la plataforma los lunes al sol que protagonitzen els treballadors d’Aismalibar i de quatre empreses més del Vallès afectades totes per un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Prop d’un centenar de persones ha participat a l’esmorzar reivindicatiu que es fa cada dilluns davant de l’entrada de la fàbrica de Mas Rampinyo.





Civit ha donat suport al col·lectiu, que insta els representants polítics a prendre mesures per evitar més EROs i la deslocalització d’empreses ubicades a Catalunya. La diputada d’EUiA s’ha reunit amb els representants sindicals, als quals ha donat suport en les seves reivindicacions: “La nostra coalicació no tolerarà que cap empresa aprofiti la crisi per acomiadar treballadors ni tampoc que els expedients no vagin acompanyats d’un pla social i altre de viabilitat”.





Pel que fa a la negociació de l’ERO que suposaria l’acomiadament del 75 % de la plantilla d’Aismalibar, la quarta reunió entre la direcció, els sindicats i la Inspecció de Treball de la Generalitat no es va fer el passat divendres perquè l’empresa no va assistir-hi. Un dia abans, Aismalibar va presentar a la plantilla una proposta d’indemnitzacions –30 dies per any treballat–, que el comitè va rebutjar perquè considera insuficient. En aquest sentit, el president del comitè d’empresa d’Aismalibar, José Antonio Grillo, ha criticat “la manca de voluntat negociadora de la direcció”. A petició dels sindicats, Inspecció de Treball ha ampliat el període de negociació sobre el nou expedient fins al 27 de maig, la data límit perquè la Generalitat accepti o rebutgi l’ERO que afectaria 46 persones que podrien perdre la feina.