dimecres, 6 de maig del 2009

NUET SE REUNE CON EL MOVIMIENTO LAICO Y PROGRESISTA







IU EN El SENADO SE COMPROMETE A DIFUNDIR LA LAICIDAD



Nuet se reúne con el Movimiento Laico y Progresista de Catalunya



El senador de IU, Joan Josep Nuet, adscrito al Grupo Parlamentario de la Entesa se reúne hoy con el Movimiento Laico y Progresista de Catalunya (MLP) para dar su apoyo a su tarea de divulgación de su ideario y su acción sociopolítica.



Nuet se compromete a establecer contactos con organizaciones y personas afines del Estado español, así como a promover iniciativas legislativas y parlamentarias en el Senado. El senador es un firme defensor de la laicidad y por ello cree necesario que las Cortes apuesten por trabajar hacia un estado laico.



El Movimiento Laico y Progresista reivindica la salvaguarda de la dignidad humana y está comprometido con un impulso de cambio de la sociedad hacia el libre pensamiento, la tolerancia, la diferencia, los derechos humanos y la ciudadanía. El MLP suma en Catalunya un total de 180 entidades y proyectos locales y cuenta con 17.000 personas asociadas.

-------------------------------------------------------------------------------------

6 de maig de 2009

Nuet es reuneix amb representants del moviment laic i progressista de Catalunya per estendre´l al conjunt de l´Estat Espanyol

El senador d´EUiA i coordinador de l´Àrea Interna d´IU s´ha compromès a fer-los de pont amb organitzacions i persones afins

El senador d´EUiA i coordinador de l´Àrea Interna d´IU, Joan Josep Nuet, rebrà avui dimecres, 6 de maig, a les 17 hores, una delegació del Moviment Laic i Progressista de Catalunya (MLP) que pretén estendre la seva acció al conjunt de l´Estat espanyol. Una representació del mateix va sol.licitar, a través d´EUiA, una trobada amb el senador Nuet per demanar-li suport en la tasca de divulgació del seu ideari i la seva acció sociopolítica.

Nuet, ferm defensor del laïcisme –recordem que va apostatar el febrer de 2008-, ja s´ha compromès per endavant a establir contacte amb persones i organitzacions afins de l´Estat espanyol. I a la reunió que tindrà lloc avui al Senat, Nuet estarà acompanyat per altres dirigents d´Izquierda Unida, com Fran Pérez, responsable de la secretaria de Solidaritat i Drets Humans d´IU.

El Moviment Laic i Progressista (MLP) reivindica la salvaguarda de la dignitat humana i l´autodeterminació de les persones contra qualsevol limitació o pressió injusta. Així, l´MLP està compromès amb un impuls de canvi de la societat a favor del lliure pensament, de la tolerància, la diferència, els drets humans i la ciutadania. Està format per 8 entitats: Esplais Catalans, Acció Escolta de Catalunya, Casals de Joves de Catalunya, Cooperacció, Ateneus Laics i Progressistes, la Fundació Ferrer i Guàrdia, la Fundació Terra, l´Escola Lliure El Sol i ENTORN sccl. L´MLP suma un total de 180 entitats i projectes locals, i compta amb 17.000 persones associades. A més de a Catalunya, actualment té presència a les Illes Balears, País Valencià i Aragó.