dilluns, 11 de febrer del 2008

RODA DE PREMSA 11-02-2008






NUET DEFENSA UNA ‘XARXA ÚNICA’ DE CENTRES DE TITULARITAT I GESTIÓ PÚBLICA, EN UNA LLEI ‘QUE EL GOVERN HAURÀ DE CONSENSUAR ABANS AMB NOSALTRES QUE AMB L’OPOSICIÓ’


EUiA valora el document de Bases de la Llei d’Educació de Catalunya.

El senador d’EUiA i candidat d’ICV-EUiA a les generals, Joan Josep Nuet, ha detallat en roda de premsa la resolució que aprovarà avui la Comissió Nacional de la formació sobre el document de Bases de la Llei d’Educació de Catalunya. Una resolució que, com ha explicat, “manifesta la necessitat d’aprovar una llei que reguli el marc propi educatiu català”, a la vegada que posa en entredit l’enfortiment del sistema concertat d’educació assegurant que “EUiA manté la seva opció de xarxa única de centres de titularitat i gestió públiques, inclòs el tram 0-3 anys. Sabem que no podrà ser d’avui per demà, però apostem per anar retirant els concerts”.
Nuet també ha afegit que EUiA “veu clar obscurs, coses positives, però també negatives en el document de bases de la Llei d’Educació”, i s’ha mostrat convençut de la necessitat que “la llei estigui participada, amb consens social i polític”. En aquest sentit, ha dit que “el consens social ha de ser amb ajuntaments, consells escolars, professionals, sindicats. I el consens polític ha de ser, primer, amb les forces que donem suport al govern, i un cop assolit, s’ha d’obrir el diàleg amb l’oposició”. “Primer el govern, després l’oposició, no fos cas que s’arribés a una situació política indesitjada”, ha afegit.
Sobre la vaga d’ensenyament Nuet, tancant ja la qüestió educativa, ha assegurat entendre les raons que portaran el pròxim dijous els sindicats de l’ensenyament a la vaga, a la vegada que ha instat la Conselleria d’Educació “a desplegar tots els ponts i a tenir les orelles ben alerta per dialogar i arribar a un consens que superi els desencontres”.

Un discurs de la dreta sobre immigració propi de l’extrema dreta europea

Sobre altres qüestions polítiques, el també candidat d’ICV-EUiA ha criticat la dreta catalana i espanyola per les seves propostes en matèria d’immigració. En aquest sentit, ha lamentat que “el discurs que mantenen a Catalunya i l’estat és el mateix que a Europa enarbora l’extrema dreta”. També ha demanat a Artur Mas que no critiqui la proposta de contracte per a immigrants del PP tenint en compte que “va ser CiU qui va inventar la fórmula, a la campanya de les autonòmiques, dels contractes. La diferència era que Mas demanava que els immigrants parlessin català i el PP demana el respecte als costums espanyols”.

Nuet apostatarà per mostrar el seu rebuig a la jerarquia eclesiàstica

El senador, per altra banda, ha anunciat que aquesta setmana apostatarà públicament per mostrar el seu rebuig a la campanya conservadora i la incursió en la vida política que està protagonitzant la Conferència Episcopal Espanyola. Nuet portarà al secretariat del Bisbat de Barcelona la documentació necessària per deslligar-se absolutament de l’Església Catòlica.

1 comentari:

Victòria Barceló ha dit...

Comparteixo la vostra posició a favor de la "xarxa única de centres de titularitat i gestió pública inclòs el tram 0-3 anys". Però per avançar cap aquí és necessari canviar per millorar molts aspectes de l'actual escola pública de Catalunya.
Algunes de les meves opinions les trobareu al meu blog per si us poden interessar
victoriabarcelo.blogspot.com
ànims i endavant
Victòria