dijous, 21 de febrer del 2008

RESPUESTA DEL ARZOBISPADO A NUET



Nuet rep una ràpida resposta de l´Arquebisbat acceptant la seva apostasia però advertint-lo de les conseqüències


El candidat d´ICV-EUiA creu que els tràmits s´han agilitzat per l´atenció mediàtica


El senador i candidat d´ICV-EUiA per Barcelona a les pròximes eleccions generals, Joan Josep Nuet, ha rebut una carta de l´Arquebisbat de Tarragona pocs dies després d´haver sol•licitat l´apostasia, la renúncia total a la fe catòlica i la petició que desapareguin les seves dades de la institució. A la resposta, que reconeix aquest dret a Nuet, l´Arquebisbat alerta al senador de les conseqüències d´aquest procés: no podrà ser padrí de bateig o casament, casar-se amb cerimònia religiosa o rebre l´extrema unció. La secretaria de l´Arquebisbat, qui signa la comunicació, insta el candidat, si és conscient del que representa l´apostasia, a signar el formulari definitiu indicant la seva voluntat. Això sí, adjuntant el certificat de bateig que Nuet haurà d´anar a buscar a Reus, a l´església on va ser batejat el 1964. Un cop presenti aquesta documentació, llavors sí, l´apostasia estarà complerta. Finalment, l´Arquebisbat l´adverteix que les seves dades personals no podran desaparèixer totalment perquè constitueixen part de l´arxiu històric de l´Església Catòlica. Nuet sospita, per altra banda, que la immediatesa en aquest tràmits, “que em consta per altres persones no és tan ràpid”, es deu a l´atenció mediàtica que va rebre la seva acció en vincular-ho a “una opció de protesta per l´actitud de la jerarquia catòlica en precampanya”.

7 comentaris:

angelsmcastells ha dit...

Si a més de no poder ser madrina en cap bateig ni en cap casament m'asseguran que tampoc em convidaran a cap, apostato demà mateix. Una abraçada, i bona campanya!

Unknown ha dit...

Recolzo totalment la iniciativa, però malauradament no tothom té el pes mediàtic per poder obtenir una resposta "positiva" i àgil per part de l'església catòlica.
Cal que endegueu una campanya d'informació sobre el tema i per una apostasia col.lectiva. Som molts que pensem en fer-ho però es fa feixuc pels tràmits i impediments als que t'has d'encarar i desconcertant alhora pel tipus d'informació que trobo, si més no, per internet. Per exemple: Apostatar ? Exercir el dret a l'oposició ?.

Carles Acózar ha dit...

Felicitats company!, jo ho vaig intentar fa més de tres anys i encara han de dir mu. Tot i que se m'en fot perque només entro a les esglesies amb valor artistic, quan no hi han ramats, i no hi entro a les noces, ans em quedo -i mai soc sol que fem corralet deseguida un grapadet- a la porta fumant a gust, a l'espera de trobar-me amb altres fumadors, com ara en Fidel, dins d'unes décades, tot sigui per emprenyar l'escuma clerici...

Anònim ha dit...

Benvolgut Joan Josep,
Sóc un cristià d'esquerres. I sóc d'esquerres precisament perquè sóc cristià, crec que el socialisme és la millor representació política de l'evangeli de Jesús de Natzaret. Entenc que vulguis apostatar per culpa dels bisbes, però quan l'esquerra en aquest país recupera un cert discurs anticlerical tan radical,no està menyspreant els pocs cristians catòlics que encara volem ser fidels alhora a l'esquerra i a l'evangeli? No esteu posant les coses massa fàcils a la dreta autoanomenada cristiana i que de cristiana en té ben poc? No vull ser polèmic, al contrari, comparteixo amb tu moltes idees polítiques, però no creus que caldria que els que som d'esquerres tinguem una mica més de seny que aquesta colla de pseudobisbes fatxes i dinosauris?
Per altra banda, trobo indignant aquests retards en els tràmits d'apostasia, i em solidaritzo cordialment amb tots els afectats.
Vostre,
Eugeni

Joan Josep Nuet ha dit...

La meva tradició no es anticlerical, l'apostasia la plantejo com una protesta contra la jerarquia catòlica, no contra els cristians de base. No tinc tampoc la intenció de parlar només d'això en campanya. M'han informat que més d'una vintena de col.lectius cristians de base han realitzat un manifest de protesta contra la jerarquia, doncs bé jo estic també en aquesta línia.

Joan Josep Nuet

Ofèlia ha dit...

Em sap greu treure la il·lusió del Sr. Nuet, però li puc assegurar que a la seva petició d'apostasia no s'ha agilitzat pel pes mediàtica, sinó perquè sempre és així. Ho sé perquè una amiga meva també va apostatar i ho va enllestir també molt ràpid. Almenys a Tarragona

Anònim ha dit...

UN VIAJE SENSORIAL
pensar en el universo me obliga a pensar en dios. para mi, dios es la mayor entidad existente a ke pertenezco. nací en una familia, una gente, una especie, este mundo, este sistema solar, esta galaxia, este grupo de galaxias ... pertenezco a ese todo. pertenezco a ese reino formado por todos los miles de millones de galaxias a nuestro alrededor, y a todo lo ke haya más allá de ello, todo es uno. pertenezco al universo. pertenezco a dios. dios es uno. todos y todo estamos dentro de ese uno, no hay nada fuera de ese uno, no hay nada fuera de dios. dios es infinito. no existe punto donde dios acabe y algo más empiece. dios no acaba. dios es el interminable todo. dios lo incluye todo. dios incluye a todos y todo en el univero sin principio ni fin. no hay punto verdadero donde dios termine y empiece el universo, y yo creo ke del mismo modo no hay punto donde el universo acabe y dios empiece. en vez de creer ke dios creó el universo, creo ke el universo es infinita energía ke es dios

http://hastalosblogones.blogspot.com