dimecres, 13 de febrer del 2008

NUET APOSTATA














NUET APOSTATA I ENCORATJA A DESLLIGAR-SE DE L´ESGLÉSIA CATÒLICA A TOTS AQUELLS QUE ´VULGUIN DIR PROU ALS SEUS PRIVILEGIS´

El candidat d´ICV-EUiA critica el govern de Zapatero per ser ´el que més favors ha fet a la institució´

El senador i candidat d´ICV-EUiA per Barcelona a les generals del 9 de març, Joan Josep Nuet, ha iniciat avui els tràmits per a la seva apostasia, és a dir, per tal de deslligar-se completament de l´Església Catòlica i per demanar que s’anul•lin les seves dades de l’arxiu d’aquesta institució. Una mesura que Nuet ha portat a terme per protestar contra la campanya ultraconservadora que està protagonitzant la jerarquia eclesiàstica contra els drets de ciutadania, especialment en aquesta precampanya electoral.

Acompanyat pel dirigent d´EUiA de Barcelona, Toni Salado, Nuet ha entregat la documentació legal necessària per a demanar l´apostasia al Bisbat de Barcelona. Després de rebre el registre de la seva petició per part de la Vicaria, el candidat ha detallat les raons que l´han portat a fer aquest pas, i ha animat “a tots aquells que diuen prou als privilegis que l´Església Catòlica té al nostre país a fer aquest tràmit i deslligar-se de la institució”. En aquest sentit, ha expressat el seu malestar “per una jerarquia eclesiàstica que demana el vot per a la dreta, que està finançada per tots els espanyols, que manté els seus privilegis”.

Nuet, que ha anunciat que aquests tràmits també els farà a l´Arquebisbat de Tarragona, diòcesi on pertany la parròquia on va ser batejat, ha criticat el govern de Zapatero “per haver estat el que més favors ha fet a l´Església Catòlica, i el que més s´ha doblegat a les seves exigències. Una actitud que ha fet envalentonar la jerarquia eclesiàstica que ara no en té prou de voler controlar-ho tot”. En aquest sentit, ha assegurat que si IU i ICV-EUiA “som claus per al futur govern central, farem que es trenqui el Concordat amb l´Església i exigirem un estat verdaderament aconfessional i laic”.

A més del document legal de sol•licitud d´apostasia, Nuet ha adjuntat un decàleg de les raons per les quals ha decidit deslligar-se totalment de l´Església Catòlica. Us l´adjuntem a continuació:


1. Per l´ofensiva de la Jerarquia Catòlica perquè votem a la dreta. Per un Concordat Església-Estat preconstitucional.


2. Perquè ens costen 5000 milions d’euros anuals que paguem tots i totes.


3. Perquè culpen les dones que per desgracia han d´avortar.


4. Perquè no reconeixen el dret de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals a ser com són.


5. Perquè ens volen imposar un sol model de família.


6. Perquè no accepten la lliure utilització de mètodes anticonceptius.


7. Perquè no volen parlar de diàleg com a solució a la violència al País Basc.


8. Perquè volen imposar un model educatiu basat en l´adoctrinament i sense base científica convertint l´escola en centre de culte.


9. Perquè volen frenar la lliure investigació biomèdica que pot curar moltes malalties.


10. Perquè no permeten morir dignament a les persones que així ho sol•liciten.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si apostata un matrimoni casat per l'Esglèsia, encara seria vàlid el seu matrimoni? Gràcies

gerard ha dit...

molt bé Nuet! tot el meu suport a aquest acte.

Unknown ha dit...

Ja posats podries explicar quin és el camí a seguir per apostatar de l'esglèsia? Crec que fóra força educatiu i il·lustrador por molta gent que segurament desconeix com s'ha de fer... Salut i República!

Anònim ha dit...

Pues yo creo que no pasa de gesto. Apostatar, en mi humilde opinión, consiste en salirse voluntariamente de la Iglesia y apartarse de la Comunión, decisión grave, desde un punto de vista teológico. Ni a Nuet ni a nadie se le impide opinar o defender sus opiniones en el seno de la Iglesia. Quiero decir con ésto que la apostasía, a mi juicio, y para ser seria, tiene que estar basada en razones teológicas o personales, es decir: "No creo, al menos no creo en la Iglesia". Y si uno es cristiano, a partir de aquí, toma algún camino como tal. Pero si no lo es, entonces lo lógico es decir: apostato porque no soy cristiano y no quiero seguir figurando como tal. Y, aparte, estoy en contra de tales posturas de la Iglesia, o de todas, pero puedo estarlo, apostate o no. El emperador Juliano también apostató, pero con razones más serias.
Ésto, para mí, es un gesto, sobre todo, muy propio de gente de IU y en la línea formalista o pseudoformalista del "todos y todas".
Mis respetuosos saludos.