diumenge, 12 de juliol del 2009

EUiA EN LA MARCHA POR LA PAZ Y LA LIBERTAD DEL PUEBLO SAHARAUI





Àmplia representació d´EUiA a la marxa per la pau i la llibertat del poble sahrauí


12 de juliol de 2009
El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, el senador d´EUiA, Joan Josep Nuet, la portaveu de la formació i també diputada, Mercè Civit, i la responsable de Solidaritat i Moviments Socials d´EUiA, Teresa Ortega, han encapçalat avui la delegació que ha participat a la marxa per la pau i la llibertat del poble saharauí. Organitzada per la Delegació del Front Polisari a Catalunya, aquesta manifestació ha comptat amb el recolzament del moviment solidari amb el Sàhara a Catalunya i de totes aquelles persones, organitzacions i entitats sensibles a la causa d´aquest poble.

La marxa ha coincidit amb l´estada de més de 600 nens i nenes sahrauís refugiats que acullen famílies catalanes dins del projecte ´Vacances en pau´. Molts d´aquests infants ha estat presents a la manifestació, que ha aplegat un miler de persones que han sortit a les 11 del matí de la barcelonina Plaça Catalunya i han recorregut Ronda Sant Pere, Via Laietana, Passeig Isabel II per arribar a Pla del Palau, on hi ha hagut diversos parlaments, com el de la representant de l´Associació Catalana d´Amistat amb el Poble Sahrauí i el del representant del Front Polisari a Catalunya.

A la manifestació també hi ha participat càrrecs electes d´EUiA, cas del regidor d´Educació i Solidaritat de Sant Adrià de Besòs i responsable d´Ensenyament d´EUiA, Gregorio Belmonte (que a més té nens saharauís acollits a l´estiu), la regidora d´Educació, Pau i Solidaritat de Castelldefels, Lourdes Carreras, o el regidor de Participació Ciutadana i Cooperació del Prat de Llobregat, David Vicioso.

Al migdia, un cop finalitzada la marxa, al Parc del Litoral de Sant Adrià de Besòs s´ha celebrat la festa anual amb els infants sahrauís que passen l´estiu amb nosaltres, acollits per famílies catalanes, així com amb la comunitat sahrauí resident a Catalunya. Aquest any la festa l´organitza l´associació Yalah amb la col.laboració de l´Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.