divendres, 11 d’abril del 2008

EUiA COMMEMORA LA II REPUBLICA


EUiA commemorarà l´aniversari de la IIa República amb un centenar d´actes i activitats arreu de Catalunya
Destaquen l´acte central de diumenge a Barcelona i una consulta popular per la IIIa República que es farà durant tot el cap de setmana

Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) commemorarà els pròxims dies, un any més, l´aniversari de la proclamació de la IIa República, enguany el 77è. Per això, al voltant del 14 d´abril, la formació portarà a terme diverses accions que recorreran tot el territori català. Entre les activitats programades, destaquen una consulta popular per la IIIa República i l´acte central del pròxim diumenge. També una acció simbòlica i reivindicativa que es farà i es donarà a conèixer el mateix 14 d´abril a les 11.00 hores.

El referèndum per la IIIa República es durà a terme durant tot el cap de setmana i el mateix dilluns 14 d´abril a diversos districtes de Barcelona, a les universitats UB, UPF i UAB i a poblacions de l´àrea metropolitana de Barcelona com l´Hospitalet, Mataró, Cerdanyola, Sant Joan Despí, Esplugues o Barbarà del Vallès, entre d´altres.

Acte central commemoratiu de la IIa República

L´acte central d´aquesta campanya per la IIa República, que coorganitzen EUiA i la Fundació L´Alternativa, es farà el diumenge, 13 d´abril, a la Plaça del Fòrum de Barcelona, davant del monument en record dels afusellats del Camp de la Bota. Consistirà en l´actuació musical d´Àngels i Helena i diverses intervencions polítiques. Estarà presentat pel conseller del districte X de Barcelona, Carles Méndez, i hi haurà parlaments del responsable del grup de Memòria Històrica de Sant Adrià de Besòs, Carlos Ballesteros, i del coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles.

Altres actes d´arreu de Catalunya

Cal destacar també que el dilluns 14 d´abril apareixeran pancartes reivindicatives a totes les vies d´accés a Barcelona. I com és habitual, entre la resta d´actes que es faran arreu de Catalunya organitzats per EUiA hi ha previstos també la penjada massiva de banderes republicanes, ofrenes florals a fosses comunes de republicans, trobades gastronòmiques, la inauguració d´una exposició sobre la deportació que van patir els republicans, la instal•lació de tenderols al carrer amb materials, llegida de manifests, la presentació de llibres de temàtica republicana, representacions teatrals i una caminada. Entre les organitzacions locals d´EUiA que recordaran el 14 d´abril i faran accions per a reivindicar un sistema republicà s´hi troben Sant Adrià, Manresa, Santa Coloma, Badalona, El Vendrell, Vila-Seca, Salt, Blanes, Sant Adrià, Mollet, Rubí o Castelldefels, entre altres. Totes les activitats, a més de les dates i llocs on es farà la consulta popular, les podreu consultar a l´apartat d´Agenda d´aquest web.

EUiA, a més, assistirà a l´acte públic organitzat per la Unitat Cívica per la República que tindrà lloc el pròxim 14 d´abril. Serà a les 19.00 hores a la Plaça de Sant Jaume, i preveu diversos parlaments, actuacions i la lectura d´un manifest a càrrec de Loquillo. Conduiran l´acte Carme Sansa i José López.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El Tibet està d'actualitat. Se senten ànimes caritatives preocupar-se sobtadament per la sort dels tibetans. La preocupació ha nascut en el mateix moment en que els mitjans de comunicació pro nord-americans s’han posat en marxa.

L'inevitable Cohn Bendit , ha aprofitat aquesta circumstància. Aquest personatge que encapçala els verds i que ha aplaudit la guerra a l'Iraq o a l'Afganistan en nom de la lluita contra l’integrisme religiós, ara reclama, al costat d’en Raul Romeva, un estat tibetà independent i teocràtic. Tots dos sembla que vulguin imitar a la Pilar Raola.

La falsa ONG, amiga de Bush i de la CIA, que es fa dir “Reporters sense fronteres” ha aprofitat la cerimònia de la flama olímpica, per a increpar al representant de la Xina i tots els mitjans de comunicació se n’han fet reso i li han dedicat més espai que al que diàriament destinen a parlar de Palestina.

S’imagina vostè lo que haguera passat si els sindicats grecs, que es trobaven en lluita per les seves reivindicacions haguessin dut a terme una acció similar?. Segur que tots els mitjans de comunicació hagueren posat la cara llarga i els hagueren acusats d’irresponsables. I no parlem si els protagonistes de l’acte de sabotatge haguessin estat Iraquians, afganesos o palestins. Com sempre, han funcionat les dues vares de medi.