divendres, 25 d’abril del 2008

CAMPAÑA EUiA, POR EL CAMBIO DE LA LEY ELECTORAL

Pel canvi de la Llei Electoral

Les eleccions del 9-M han posat de manifest que la llei electoral espanyola és injusta, discriminatòria i dubtosament constitucional. Les seves conseqüències vulneren el principi constitucional d’igualtat de les persones --pel que fa al valor del seu vot-- i de proporcionalitat electoral.


Aquest sistema electoral fa que la tercera força política en vots (IU/ICV-EUiA) tingui 2 diputats amb quasi 1 milió de vots. Amb aquest sistema s’afavoreix als partits majoritaris i el bipartidisme, es limita el pluralisme i s’empobreix la democràcia.


Aquesta situació ha de ser corregida. De no canviar-se, es veu afectat el més elemental fonament democràtic d’una persona, un vot, es deixa centenars de milers de persones sense representació parlamentària i es distorsiona la representació. Això no pot ser admissible en una democràcia.

Els i les sotasignats demanem al Congrés dels Diputats que promogui la creació d’una Comissió Parlamentària per a la Reforma del Sistema Electoral per a canviar l’actual Llei, i que la reforma sigui efectiva a les properes eleccions generals.


La nova Llei ha d’assegurar la proporcionalitat en la representació, assolir una veritable igualtat de vot, facilitar la participació i garantir el pes institucional de cada força, en funció del nombre de vots que els dóna la ciutadania.


La reforma de la Llei Electoral és una qüestió de justícia i de millora de la democràcia.
Pots signar a: http://www.euia.cat/
Bajate el documento de recogida de firmas (castellano)
Baixa el document de recollida de signatures en català

1 comentari:

Anònim ha dit...

Todos estos cambios hará que se pierda el grado de representación territorial que ofrece la actual Ley Electoral. Ciudadanos de Lleida perderán poder. Los políticos catalanes centrarán sus promesas y políticas en los ciudadanos de Barcelona pues será la verdadera fuente de votos. Para mi no es justo. Toda modificación en la línea que propone debería ir asociada con cambios en la verdadera cámara territorial, el Senado. Mayor poder para el Senado, mayor grado de territorialidad.