divendres, 4 d’abril del 2008

JA TENIM GRUP PARLAMENTARI TECNIC



IU i ICV-EUiA arriben a un acord amb ERC i BNG per constituir grup propi al Congrés


El dirigent d´EUiA i senador, Joan Josep Nuet, ha fet una valoració ´molt positiva´ de l´acord i ha destacat que el grup serà ´merament tècnic´

IU i ICV-EUiA han arribat a un acord amb ERC i BNG per constituir grup parlamentari propi al Congrés, en assolir, sumant el nombre de diputats i percentatge de vot, els mínims requerits per la cambra. El dirigent d´EUiA i IU i senador, Joan Josep Nuet, ha valorat aquest fet de “molt positiu perquè hem assolit els objectius econòmics i de presència parlamentària que ens havíem marcat. Espais, temps i pressupost propi que no podríem tenir en el grup mixt”.

Nuet ha destacat el fet que el grup, la petició del qual es formalitzarà a la cambra en les pròximes hores, serà “merament tècnic i formal, tenint en compte que l´acord deixa clara la independència tant política i parlamentària, com econòmica i organitzativa d´IU i ICV-EUiA”.

El grup, doncs, estarà format pel coordinador general d´IU, Gaspar Llamazares, el diputat d´ICV-EUiA, Joan Herrera, i els tres diputats aconseguits per ERC. Molt probablement els dos diputats del BNG no es quedaran al grup i passaran al grup mixt.