dilluns, 10 de març del 2008

PRIMERA VALORACIÓ DE LA COALICIÓ ICV-EUiA



ICV-EUiA es queda a les portes del segon diputat


Miralles, Saura i Herrera consideren que la coalició, malgrat tot, ha ´resistit´ a la forta bipolarització d´aquestes eleccions


La direcció d´ICV-EUiA ha fet una primera valoració avui del resultat electoral de les eleccions generals. Un resultat que no satisfà les expectatives marcades per la coalició després que, per uns centenars de vots, no s´hagi pogut mantenir el segon diputat per Barcelona. Malgrat tot, el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, i el president d´ICV, Joan Saura, han coincidit a destacar el seu convenciment que el projecte polític de la coalició és “un encert” que “ha aconseguit consolidar-se en el context polític català i que ha resistit en un difícil context bipartidista”. En aquest sentit, han assegurat que “s´obre ara un procés de rellançament del projecte”.Ho han dit en roda de premsa acompanyats del cap de llista, i ara únic diputat de la coalició al Congrés, Joan Herrera. Miralles, que ha anunciat que aquesta tarda la Comissió Nacional d´EUiA aprovarà una resolució sobre el resultat, ha assegurat que “hem fet una bona campanya, basada en polítiques pensant en les persones, el territori i l´autogovern, però la forta bipolarització i l´atemptat de divendres ha fet trontollar les nostres expectatives”. El coordinador general d´EUiA també ha explicat que “hem baixat unes dècimes, i el resultat ens dona uns missatges que hem de valorar, aquí i al conjunt de l´estat”. Ho ha dit arran que IU hagi patit també una important davallada perdent 2 dels 3 diputats que tenia.En aquesta mateixa línia, i després d´haver felicitat els guanyadors d´aquestes eleccions, Miralles ha assegurat que “PSOE i PSC es consoliden perquè han acollit els vots de la por i el bipartidisme”, a la vegada que ha destacat que “estem satisfets perquè el PP no té majoria, però també preocupats perquè manté el suport a les seves tesis econòmiques, socials i autonòmiques”. Saura, per la seva banda, ha dit que “estem insatisfets per un resultat que no mereixíem” i ha instat al govern de Zapatero a desenvolupar l´Estatut perquè “ara ja no hi ha excuses”.Herrera, finalment, ha destacat que s´hagi aturat la dreta del PP “malgrat no hagi estat com esperàvem” i ha lamentat que el bipartidisme “porta inevitablement a la dretanització de la política”. També ha assegurat que encararà els pròxims 4 anys “com hem fet fins ara. Intentant posar en el centre de la política al Congrés el catalanisme d´esquerres i l´ecologisme polític”.

1 comentari:

Amigo de la Dialéctica ha dit...

Hola Joan:

Mi análisis de la situación no es tan pesimista, puedes conocerlo accediendo a mi blog:
http://javiercasoiglesias.blogspot.com/2008/03/elecciones-generales-2008-valoracin-de.html

No creo al electorado de IU tan poco consciente como para ir corriendo a votar al PSOE sin poderosas razones que lo motiven (y no precisamente por las que le aporta el PSOE), o votar en blanco sin razón.

El gran problema de IU es interno, es saber que es lo que se quiere y a que se aspira; y en función a aquello a lo que se aspire ha de tener una estrategia coherente con ello.

Si se quiere ser un instrumento útil al pueblo se tiene que ir a su ritmo. Acompañar sin vanguardizar que diría el sup Marcos.

Si lo que se quiere es ser un PCPE 2, pues hasta nos sobran los 2 diputados conseguidos.

Recibe un fuerte abrazo de tu amigo Javier Caso Iglesias.