dijous, 6 de març del 2008

NUET VISITA LA FÀBRICA PIRELLI DE MANRESA




Nuet explica les propostes en matèria laboral d´ICV-EUiA al Bages


Ha visitat la fàbrica Pirelli de Manresa i ha tingut una trobada amb representants sindicals de la comarca

El candidat d´ICV-EUiA a les eleccions del 9 de març, Joan Josep Nuet, ha fet campanya avui a la comarca del Bages, on ha visitat la fàbrica Pirelli i s´ha entrevistat amb representants sindicals del territori.

Nuet, al matí, ha visitat Pirelli, una de les empreses industrials més importants de la comarca i on hi treballen més de mil persones. El també senador ha pogut intercanviar impressions amb els membres del comitè d´empresa, que li han traslladat la seva preocupació per l´anunci de l´empresa de traslladar la fàbrica a un altre emplaçament. Per aquest motiu, asseguren, no veuen clar el futur de la factoria. Nuet, per la seva banda, s´ha compromès a fer un seguiment de la situació i a fer els tràmits necessaris amb les administracions per assegurar que es mantingui l´activitat de l´empresa al Bages.

Després de la visita a Pirelli, Nuet, que ha anat acompanyat pel coordinador d´EUiA del Bages, Ricard Sánchez, ha participat en un dinar amb representants sindicals de la comarca. En la trobada, aquests li han exposat la situació laboral que pateix el Bages, castigada per la caiguda de la construcció, la sinistralitat laboral i el tancament d´empreses, especialment del sector tèxtil, molt potent històricament a la comarca. Nuet ha explicat que prioritzar les polítiques laborals és essencial per a fer front a aquestes problemàtiques i reptes, i ha assegurat que “és necessari impulsar una política industrial basada en la recerca i la innovació, que tingui valor afegit, i que basi la seva productivitat en llocs de treball de qualitat que fugin de la precarietat, i que tinguin en compte la contractació estable”. També ha recordat que, per a fer front a la sinistralitat, són fonamentals polítiques de prevenció. “Una altra prioritat per a ICV-EUiA i IU, com hem demostrat obligant el govern de Zapatero a aprovar lleis com la de la Regulació de la Subcontractació. Som necessaris, i som els únics que posem les polítiques laborals en primer terme”.