dimarts, 4 de desembre del 2007

NUET RECLAMA A ICV TANCAR JA UN ACORD DE COALICIÓ ICV-EUiA




JOAN JOSEP NUET, CANDIDAT D’EUiA A LES GENERALS, INSTA ICV A TANCAR L’ACORD ELECTORAL ‘EL MÉS AVIAT POSSIBLE’

El coordinador general d’EUiA, per la seva banda, ha valorat la manifestació de dissabte com un ‘èxit’ i una advertència de la ciutadania al PSOE ‘perquè a Catalunya no se la pot maltractar’

El responsable d’Acció Política d’EUiA i senador, Joan Josep Nuet, ha presentat avui en roda de premsa la seva candidatura per Barcelona a les eleccions generals del març, després que el procés de primàries a l’organització hagi quedat aturat per la retirada de la llista encapçalada per Ramon Franquesa. Nuet, que ha comparegut en roda de premsa amb el coordinador general d’EUiA Jordi Miralles, s’ha mostrat satisfet per la seva candidatura i ha instat ICV a “no perdre més temps i tancar un acord electoral per anar en coalició a les pròximes generals el més aviat possible”. A preguntes dels periodistes, el dirigent d’EUiA ha expressat la seva voluntat per renovar l’acord en els mateixos termes que fa quatre anys, quan va ocupar el tercer lloc de la candidatura conjunta, i s’ha mostrat convençut que en coalició sortiria elegit diputat. “ICV-EUiA és una força de tres diputats a Barcelona. Hem de tornar a ser necessaris per enfortir IU, derrotar el PP i evitar el continuisme d’un PSOE que mantindrà un trident de por: Bono, Solbes i Magdalena Álvarez”.

Miralles retreu a CiU ‘haver anat a la manifestació a fer dissabte per netejar la seva responsabilitat en el caos de les infraestructures’

El coordinador general d’EUiA, per la seva banda, ha valorat com un ‘èxit’ la manifestació de dissabte a Barcelona pel desgavell de les infraestructures a Catalunya. S’ha mostrat satisfet per la convocatòria “necessària per dir prou a actituds negligents en la gestió de les infraestructures, especialment ferroviàries”, pel resultat “perquè malgrat algunes veus interessades la manifestació no s’ha centrat en la independència, sinó en la voluntat de la ciutadania per a decidir sobre el que li afecta i les prioritats en les inversions”, i pel paper que ha desenvolupat EUiA, “perquè hem contribuït a la participació dels moviments socials a la marxa”. En aquest sentit, Miralles ha explicat que EUiA iniciarà un diàleg amb els moviments veïnal, estudiantil, del món del treball i ecologista per tal d’impulsar aquesta voluntat social a decidir, “perquè és necessari que l’esquerra lideri aquesta voluntat davant un sobiranisme i independentisme que no discrimina entre dretes i esquerres”.

Sobre el resultat de la manifestació, Miralles ha advertit el PSOE que “la ciutadania ha deixat clar que a Catalunya no se la maltracta, ni per acció ni per omissió, i per això n’ha de prendre nota especialment en aquest període preelectoral”. També ha criticat CiU per haver participat a la marxa, ja que segons el coordinador general d’EUiA, “la cúpula de CiU ha anat a fer dissabte, a netejar la seva responsabilitat en el caos de les infraestructures. Que no s’equivoqui, els ciutadans estan emprenyats, però no obliden”.

Miralles, finalment, ha avançat que el pròxim dimecres, 5 de desembre, de nou, EUiA convoca una concentració “perquè continuen morint treballadors. El treball amb risc ja ha costat la vida a 89 treballadors des del gener”. Així, a les 12 del migdia, EUiA tornarà a mostrar a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona la seva solidaritat amb les víctimes i reclamarà mesures per acabar amb la sinistralitat laboral.