divendres, 17 d’octubre del 2008

MIRALLES Y NUET CON ROJO EN EL SENADO


Miralles i Nuet diuen al president del Senat que "la reforma de la Cambra és una assignatura pendent de la democràcia"
El coordinador general d´EUiA i el senador de la formació, que s´han entrevistat avui amb Rojo, consideren que “cal adequar la institució a la realitat autonòmica i plurinacional”

Respecte a l´actual composició del Tribunal Constitucional, Miralles ha declarat que “està absolutament desacreditat, haurien de plegar tots”

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, i el senador d´EUiA adscrit al grup de l´Entesa, Joan Josep Nuet, s´han entrevistat avui amb president del Senat, Francisco Javier Rojo. Durant la trobada, de caràcter institucional, els representants d´EUiA i el president de la Cambra Alta han reflexionat en comú, al llarg d´una hora, sobre l´actual situació política a Espanya i, en concret, sobre la crisi econòmica. En aquest sentit, Miralles ha anunciat que Nuet, com a senador d´EUiA que també recull les propostes d´IU, “presentarà iniciatives encaminades a què la crisi no la paguin els treballadors” i també defensarà que “és necessari un canvi per a què l´economia estigui al servei de les persones”.

D´altra banda, els dirigents d´EUiA han pogut conèixer les opinions de Rojo respecte a la possible reforma del Senat. Per la seva banda, li han comunicat que “EUiA defensem que el Senat ha de canviar, és una institució que cal adequar a la realitat autonòmica i plurinacional”, segons paraules de Miralles, qui ha afegit que “aquesta és una assignatura pendent de la democràcia espanyola”.

El president del Senat ha coincidit en la necessitat de portar a terme la reforma, tot i que veu dificultats quant al mètode d´elecció dels senadors i senadores, doncs encara no hi ha acord entre els partits polítics.

Finalment, a l´entrevista s´ha parlat del nomenament del Tribunal Constitucional. Rojo ha informat Miralles i Nuet que cal que totes les propostes que han arribat dels parlaments autonòmics tinguin la idoneïtat per ser candidats, en base a un informe dels serveis jurídics del Senat. Per tant, ara els parlaments autonòmics hauran de contrastar les seves propostes (cadascun aporta 2 noms) amb el criteri curricular que se´ls demana. Així que de moment, Rojo no convocarà la comissió de nomenaments del Senat.

Respecte a aquest tema, Miralles ha declarat que l´actual Tribunal Constitucional “està absolutament desacreditat, haurien de plegar tots”, perquè és necessari un TC “que respongui al rol que ha de jugar aquesta institució”. Preguntat pels periodistes si EUiA donaria el seu vot als magistrats Herrando i López, el màxim dirigent de la formació ha respòs que “a aquests personatges no els podríem votar”.