dilluns, 21 de gener del 2008

RODA DE PREMSA 21-01-08


NOTA DE PREMSA || 21/01/08

EUiA PERSEGUIRÀ JUDICIALMENT LA DRETA QUE UTILITZI EN CAMPANYA LES DETENCIONS DELS YIHADISTES A BARCELONA ‘PER GENERAR DISCURS RACISTA’

  • Nuet anuncia que ‘també serem contundents en la confrontació amb la dreta en la seva ofensiva contra l’avortament autoinculpant-nos, els màxims dirigents d’EUiA, d’haver-lo portat a terme’

El responsable d’Acció Política d’EUiA i candidat, Joan Josep Nuet, ha assegurat avui que “no consentirem que l’operació policial contra uns yihadistes a Barcelona justifiqui un discurs racista generalitzat que criminalitzi tota la comunitat musulmana de Catalunya”. En aquest sentit, Nuet ha estat molt contundent afirmant que “els afiliats pakistanesos d’EUiA, a través dels nostres advocats, denunciaran als tribunals qualsevol força política que doni a entendre que la comunitat musulmana està vinculada a fets delictius. Advertim especialment al PP, que s’ho pensi dues vegades abans de fer segons quines declaracions i editar segons quins cartells o vídeos”.

El dirigent d’EUiA també s’ha referit a l’ofensiva de la dreta i la jerarquia eclesiàstica contra l’avortament, i ha assegurat que la formació donarà suport explícit a la concentració convocada per Ca La Dona de dimecres a Barcelona per defensar el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos. Un acte que Nuet ha contraposat al convocat per “ultra ortodoxos i fonamentalistes cristians” el pròxim diumenge “que pretenen una involució de la societat en aquest sentit i són responsables de la persecució de clíniques en particular i dones en general”. També ha anunciat que en les pròximes setmanes ell i els principals representants d’EUiA a les llistes d’ICV-EUiA, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, i la diputada Mercè Civit “ens autoinculparem solidàriament davant de les autoritats d’haver avortat o d’haver acompanyat dones a avortar”.

Nuet, que ha ofert una roda de premsa per explicar els acords de la Comissió Permanent d’EUiA, ha avançat que la formació celebrarà divendres una jornada formativa d’Educació que servirà per a reflexionar i debatre sobre la futura Llei d’Eduació catalana. També ha informat sobre la Convenció Programàtica que celebrarà dissabte ICV-EUiA que servirà per a aprovar el programa electoral de cara a les generals.

A IU, el cas de València

Joan Josep Nuet, també el màxim responsable d’organització a Izquierda Unida, ha fet balanç del Consejo Político Federal celebrat ahir a Madrid, i ha explicat, a preguntes dels periodistes sobre el cas de les llistes al País Valencià, que “des de l’experiència a Catalunya, estic convençut que amb el temps es buscarà una solució. Un cop passin les eleccions les dues parts en conflicte iniciaran un procés de diàleg”. També ha deixat clar que “per a IU i EUiA, el nostre candidat a València és Antonio Montalbán, que és el que ha decidit el màxim òrgan de direcció d’Izquierda Unida, tot i que Isaura Navarro continuarà sent la nostra amiga”.

3 comentaris:

Carles Acózar ha dit...

Amistats a part, ja es hora que meapiles, "cristians pel socialisme" i ecologistes que no saben qué es l'edafologia s'en vagin amb els sociates o a Unió.
I es hora de que els comunistes exposin clarament coses com que ecologia separada de comunisme no es més que una excusa per la manipulació de les mases i encariment de les materies primes per raons exclusivament especulatives. Soc historiador i ja m'agradaria a mi que em preguntesin sobre el canvi climàtic, entre altres coses, o que li preguntin a l'Arsuaga, de Atapuerca. Des de que vaig parlar, ja fa més de vint anys, amb la Marie luis Beck Obendorff al Bundestg, en dues entrevistes publicades a Diari de Barcelona, tinc prou clar que ecologia es com aigua, que hi ha de mineral i amb malaria...

Anònim ha dit...

Hay amistades peligrosas!!! No puedo entender como se puede ser diputada elegida democráticamente en una Asamblea de EUPV apoyada por el PCE y salir ahora "poniendo a parir" una siglas que, como mínimo merecen un respeto por el peso y los muertos que hay tras ellas.Me averguenza y me indigna que alguien de esa calaña esté representándome en el Congreso de los Diputados gracias a mi voto, a mi confianza y a la de miles de valencianos que creen en el proyecto de EUPV. Espero y deseo que la ciudadanía haga justicia el 9 de marzo y la levante del escaño donde, ha demostrado, que nunca debió estar. (Por cierto,los demás debéis haber hecho mucho el vago,la única que parece haber trabajado estos años es ella, a juzgar por el curriculum parlamentario que pregona a los cuatro vientos...)

Anònim ha dit...

Me da lo mismo que seáis amigos, lo que no quiero es que todos hagamos "el primo"