dijous, 10 de gener del 2008

Acord de coalició ICV-EUiA, a les generals del 9 de març



Miralles i Guillot asseguren que aquesta unitat permetrà créixer i desbancar CiU en 'la batalla d'aliances amb Zapatero'

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d'ICV, Jordi Guillot, han signat l'acord per concórrer en coalició electoral a les generals del 9 de març. Un acord que els dos dirigents han definit com la voluntat de continuar impulsant la cultura unitària de l'esquerra i conseqüència "d'una experiència comuna positiva en els darrers anys i de la necessitat de consolidar la coalició". També com la plataforma necessària per a "ser determinants a l'hora d'establir polítiques d'aliances per tal que Zapatero, que guanyarà, es vegi obligat a pactar amb IU i ICV-EUiA i no amb CiU".

En aquest sentit, Guillot ha assegurat que "aquesta batalla es lliurarà a Catalunya entre l'esquerra que representem i Convergència i Unió. Hem de ser decisius per seguir perfilant polítiques socials i ecologistes des de Madrid".

Miralles, per la seva banda, ha expressat la satisfacció d'EUiA per l'acord i s'ha mostrat convençut que ICV-EUiA creixerà i aconseguirà "engrescar aquells ciutadans que ens van votar a les autonòmiques, els que voten per primer cop i aquells votants d'opcions d'esquerres desenganyats amb les vergonyes del final de la legislatura de Zapatero".

Un cop acordat reeditar la coalició electoral, ICV-EUiA ha iniciat les converses amb IU per tal d'ampliar el pacte amb aquesta formació al Congrés.


Text de l'acord:

ACORD ELECTORAL ENTRE ICV I EUiA A LES ELECCIONS GENERALS DEL 9 DE MARÇ DEL 2008

1. ICV I EUiA coincidiexen en l’anàlisis de la situació política a Catalunya i al conjunt de l’Estat Espanyol. A Catalunya, la Coalició ICV-EUiA, comparteix grups institucionals en l’àmbit local i al Parlament de Catalunya i participa del Govern d’Entesa. A les Corts de Madrid formen Grup Parlamentari conjunt al Congrés amb IU i participen de l’Entesa Catalana de Progrés al Senat. Per desenvolupar veritables polítiques d’esquerres i ecologistes i per reforçar encara més el paper federalista de la Coalició ICV-EUiA, signen la declaració que s’adjunta.

2. ICV EUiA decideixen presentar-se conjuntament en una Coalició a les properes Eleccions Generals del 9 de març. Les candidatures al Congrés dels diputats de la Coalició ICV-EUiA aniran en coalició previ acord al conjunt de l’Estat amb Izquierda Unida (IU) i d’altres formacions de l’esquerra transformada i ecologista.

3. La Coalició es denominarà a Catalunya “ Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA)”.

4. Els diputats i diputades d’ICV i d’EUiA que resultin elegits s’integraran previ acord, en un mateix Grup Parlamentari conjunt amb IU. ICV i EUiA defensaran l’actual denominació del GP “IU-ICV”. A Catalunya totes les expressions del Grup Parlamentari seran sota el nom i el logos d’ICV-EUiA, sempre que a l’estat la denominació sigui “IU-ICV”.

5. L’anagrama a les Eleccions Generals que s’aplicarà als materials de propaganda electoral i el logotip de les paperetes de votació serà:

Els candidats i les candidates podran portar a continuació del nom les sigles del partit al que pertanyen.

6. Els acords de funcionament de la Coalició a Catalunya seran els mateixos que van signar-se al juliol del 2006 amb motiu de la reedició de la Coalició al Parlament de Catalunya.

7. L’elaboració del programa electoral es basarà en mètodes participatius fonamentals en el diàleg amb organitzacions, entitats i persones individuals. Aquest processos participatius confluiran en una Convenció del Programa de la Coalició.

8. A la circumscripció de Barcelona ICV ocuparà els llocs 1er. i 2on, EUiA el 3er. I així fins al final de la llista. El número 9 l’ocuparà un independent pactat per les dues organitzacions. A les circumscripcions de Tarragona, Lleida i Girona ICV ocuparà els llocs 1ers. I EUiA els 2ons, així fins el final de la llista.

9. ICV-EUiA repetiran la seva participació a la coalició al Senat de l’Entesa Catalana de Progrés en els mateixos termes de l’anterior acord.