dilluns, 28 de gener del 2008

GIR AL CENTRE DRETA DEL PSOE



NUET ALERTA ELS VOTANTS SOCIALISTES QUE ‘VOTAR PSC NO ÉS ASSEGURAR UN VOT D’ESQUERRES’

El senador i candidat d’ICV-EUiA creu que ‘el PSOE està fent propostes cap a la dreta per facilitar un futur pacte amb els conservadors’

El senador d’EUiA i número 3 d’ICV-EUiA al Congrés per Barcelona, Joan Josep Nuet, ha alertat avui els votants socialistes que no votin PSC si volen assegurar un vot d’esquerres “perquè podrien trobar-se de la nit al dia amb un govern amb CiU, malgrat els socialistes catalans”. Així ho creu Nuet després de constatar la intencionalitat de Zapatero de pactar amb partits de dretes com CiU i després de veure com els socialistes “fan propostes, ja no de centre, sinó de dretes que li facilitaran un pacte de govern de centre-dreta”.

En aquest sentit, Nuet ha recordat la darrera proposta “estrella” de Zapatero de donar 400 euros a tothom que pagui IRPF, independentment de la seva renda. “Estem davant una carrera boja del PP i el PSOE per veure qui baixa més impostos, deixant-se emportar pel clima de rebaixes”. També ha criticat que aquest tipus de propostes només promoguin “buidar el calaix de l’estat i fer impossibles les polítiques socials, dificultant la convergència social amb Europa”.

En la mateixa línia de retret cap al PSOE, Nuet ha assegurat no entendre que hagi decidit abandonar l’espai de l’esquerra i prefiguri ja en precampanya aliances electorals amb la dreta. També ha advertit els socialistes que la pròxima legislatura, si decideix que el seu aliat estratègic sigui CiU, “no podrà pactar a la carta, com fins ara, amb IU i ICV-EUiA les polítiques socials, mentre pacta les econòmiques amb la dreta. Haurà de triar”.

El senador, per altra banda, ha criticat l’acte d’ahir en favor de la família cristiana a Barcelona per ser “un tipus d’acte no democràtic que intenta imposar a tothom un sol tipus de família, un model de creences i una manera d’estimar”. També ha estat crític amb l’assistència de dirigents polítics com Daniel Sirera o Josep Antoni Duran i Lleida, “al costat de representants de partits d’ultradreta, un fet que no diu gaire al seu favor. Mentre Duran i Lleida i Sirera estaven en aquest acte, els dirigents d’EUiA estàvem al Fòrum Social Català. No tots som iguals”.

Valoració de la Convenció Programàtica d’ICV-EUiA

Nuet, finalment, ha fet una valoració positiva de la Convenció Programàtica de la coalició d’aquest cap de setmana. Una jornada que va servir per aprovar el programa electoral per a les generals que “va significar un molt bon auguri per a la campanya i per al creixement d’ICV-EUiA en nombre de diputats”.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Estimat company Nuet,
Des del dia del Fòrum Social Català encara esperem que ens diguis quant cobres i quants metres quadrats té casa teva...

Anònim ha dit...

Si les polítiques econòmiques de Zapatero són de dretes, per què ICV-EUiA ha votat els seus pressupostos generals, sense cap contrapartida?
El gir a l'esquerra ha de començar a casa nostra, company Nuet...

Anònim ha dit...

Disculpa'm company Nuet, no havia vist que havies respòs a allò de la casa i els metres quadrats.
S'agraeix la transparència, se t'ha de reconèixer.