diumenge, 4 d’octubre del 2009

FOTOS CURSA LLUÍS COMPANYS I FESTA EUiA






A LA CURSA LLUÍS COMPANYS 2009, FELIX ALONSO, JOAN COSCUBIELA, CEFERINO ALONSO I JO

4 de octubre de 2009

EUiA distingeix amb el Premi l´Alternativa al Front de Resistència Hondureny contra el cop d´Estat, el FAGC i la Federació de Diables

El lliurament va tenir lloc ahir el vespre al sopar de la formació, que va reunir prop d´un miler de persones

Després de la seva intervenció política, el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, i el d´IU, Cayo Lara, van entregar els premis

El sopar de la Festa anual d´EUiA enguany a tornar a reunir prop d´un miler de militants i amics de l´organització, que van compartir la vetllada amb convidats com els companys i companyes d´IU vinguts del País Valencià, Illes Balears, Aragó, Castella-Lleó i d´IU Federal, i representants d´altres forces polítiques d´esquerres (Lluís Moreno d´ICV, Jordi Fàbregas d´EPM, Miquel Iceta del PSC i Ignasi Llorente d´ERC) i organitzacions sindicals (el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, i el president del Sindicat de Periodistes, Ramon Espuny), així com amb el cònsol de Cuba i la de Veneçuela.

Ja la les postres, va arribar el moment de les intervencions polítiques del coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, i el d´Izquierda Unida, Cayo Lara. El discurs de Lara es va centrar en les greus dificultats que viuen les persones més colpejades per la crisi: aturats, treballadors afectats per ERO, autònoms, hipotecats... i a més de carregar contra els bancs, que continuen obtenint beneficis i no donen crèdit ni a les famílies ni a les pimes, va fer una dura crítica al govern del PSOE per la seva darrera reforma fiscal, amb una pujada d´impostos que ha recaigut sobre la majoria social enlloc de gravar les grans fortunes. Així, el dirigent d´IU va clamar per una banca pública per la mobilització front la crisi i la precarietat laboral. Lara va anunciar que IU s´entrevistarà la pròxima setmana amb els representants dels grans sindicats per posar en comú estratègies i també amb altres forces polítiques, en aquest cas per buscar suports per una reforma de la llei electoral, doncs l´actual discrimina IU, la tercera força a nivell estatal en número de vots (la desproporcionalitat fa que amb prop d´un milió de vots només tingui 2 diputats al Congrés).

Miralles, per la seva banda, va començar saludant la participació del seu homònim d´IU a la Festa d´EUiA, la primera en què Lara intervé des de que va ser escollit coordinador general el desembre passat. Així, Miralles va dir a Lara que viure la festa és una bona manera de conèixer més EUiA, una formació “lleial amb IU però diferent”, recordant que no es tracta d´una federació d´Izquierda Unida.

Ja entrat en matèria, el coordinador general d´EUiA va recordar la figura del president català Lluís Companys, assassinat pel franquisme ara fa 69 anys i al qual la formació d´esquerres rendeix homenatge amb la cursa que porta el seu nom. Miralles va lloar que el Govern d´Entesa estigui fent tot el possible per a què l´anul.lació del judici de Companys sigui un fet, un exemple més de la feina feta en matèria de recuperació de la memòria democràtica.

A continuació, el dirigent d´EUiA i diputat va explicitar el compromís de la formació pel que fa a contribuir a revalidar una majoria “més a l´esquerra” a les eleccions catalanes de 2010 amb el repte de “guanyar noves complicitats socials” per fer-ho possible.

Miralles també va referir-se críticament a les mesures fiscals impulsades pel govern Zapatero i va defensar una reforma fiscal progressiva per a que pagui més qui més té, una campanya que EUiA està difonent per tot Catalunya. Per acabar, Miralles va carregar contra “els xoriços i delinqüents que també hi ha a Catalunya” en referència al cas i Millet i l´entorn que està resultant empastifat per l´`affaire´ del desviament de fons de l´Orfeó. En aquesta línia, el coordinador general d´EUiA va ironitzar respecte als diners rebuts per Àngel Colom (ex dirigent del PI i ara de CDC) i la Fundació Trias Fargas, lligada a Convergència, doncs ningú pot creure que es destinessin a projectes musicals. El dirigent d´EUiA va demanar que es “tiri de la manta” i que els culpables carreguin amb les conseqüències judicials i polítiques. Miralles va acabar etzibant que alguns dels que llançaven improperis per l´arribada de l´esquerra “al Palau de la Generalitat, no al d´Hivern”, s´aprofitaven mentrestant dels fons del Palau de la Música.

Premi l´Alternativa 2009

Posteriorment ambdós coordinadors generals van lliurar el premi l´Alternativa, amb què cada any EUiA vol distingir la trajectòria, l´ideari i les accions d´organitzacions, moviments i persones compromeses amb polítiques progressistes. Enguany els premiats han estat tres: el Front de Resistència Hondureny Contra el Cop d´Estat –representat a la festa pel sindicalista Erasto Reyes-, el Front d´Alliberament Gai de Catalunya –el seu president, Eugeni Rodríguez, va recollir el guardó-, i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, que va rebre el premi de mans del senador d´EUiA, Joan Josep Nuet, que ha defensat a la cambra alta l´oposició dels grups de cultura popular contra la directiva europea del foc.

1 comentari:

àngels ha dit...

Saps, company, que també hi va haver un debat sobre temes de salut i sanitat? Una abraçada,
àngels