divendres, 16 de gener del 2009

NUET LLEGA AL AEROPUERTO DE BCN








NOTA DE PRENSA||

16/01/09



Nuet: “Israel hace todo lo posible para evitar que haya testimonios de la masacre que está realizando en Gaza”



· El senador ha destacado la necesidad de que la comunidad internacional denuncie los ataques de Israel sobre la población palestina



El senador de EUiA, adscrito al grupo de l’Entesa Catalana de Progrés, ha llegado esta tarde a Barcelona de Chipre, país en el que embarcó en un barco que la ONG “Free Gaza aprovisionó de material sanitario de urgencia i medicamentos para la población palestina. Pero el ejército israelí no permitió al barco en el que viajaba personal médico, periodistas, políticos y activistas, cumplir con su misión, desbloquear el Puerto de Gaza y ayudar a la población palestina.



El dirigente de EUiA que ha sido recibido en el aeropuerto de Barcelona por una delegación de la misma formación encabezada por Jordi Miralles, Mercè Civit i Fèlix Alonso, ha destacado “la necesidad de que se denuncien las reiteradas vulneraciones de la legalidad internacional que lleva a cabo Israel”. Nuet ha explicado que los soldados israelís amenazaron al barco humanitario con disparar cuando la embarcación se encontraba en aguas internacionales y que ante esto las personas que iban a bordo del barco decidieron retroceder ya que, según el senador, “Israel primero dispara i después pregunta”.



Nuet también ha hecho un grito de denuncia al intento de Israel de evitar que haya testimonios de la masacre. El senador ha denunciado la amenaza y peligro bajo el que se encuentran los periodistas, los trabajadores de la Media Luna Roja y los observadores internacionales de la zona.



El senador ha anunciado, sólo llegar a la capital catalana, que iría a la concentración que tiene lugar esta tarde en la Plaza Sant Jaume de Barcelona, que tiene como propósito pedir la paz en Gaza y recordar los numerosos muertos que ya han provocado los ataques israelíes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bienvenido Joan. Nos has tenido el corazón en un puño. Personas como tú son las que necesitamos. Un abrazo.

Anònim ha dit...

La intenció és molt lloable, sí. Però trobo els partits d´esquerra espanyols pel que fa a aquest tema políticament molt poc madurs. Heu xumat sempre d´una versió molt esbiaixada de la història d´Israel, i molt manipulada per l´aparell d´influència soviètic -recordeu que a Rússia i a la URSS hi ha una gran tradició antisemita. (Per cert, per què no em sorprenen les nacionalitats dels integrants de l´expedició Free Gaza? Vegeu la història del segrest de l´Aquille Laura.) Per què no llegiu què opina del conflicte en Joschka Fischer, ex-ministre d´exteriors alemany pels verds? Si la classe política alemanya toca el tema amb un tacte exquisit -condicionat per la història del seu país, és clar-, no s´hauria d´esperar el mateix dels qui escriuen des de la pàtria de la Inquisició? De què serveixen escrits tan pamfletaris com els que es llegeixen aquí? La matanca de civils no es pot justificar de cap manera, però si el 90% de la població israeliana -també molts intel.lectuals d´esquerra- està a favor de l´operació militar, o bé es que són tots uns sàdics sanguinaris -us podeu inclinar per aquesta opció, es clar-, o bé és que no és tot tan clar com ens volen fer creure.
Salutacions.
JEr -Berlin-.

Joan G. ha dit...

Ben fet.

Anònim ha dit...

Hi ha dues coses que els comunistes no deixen prou clar:

1) Que l'estat d'Israel té el dret d'existir. Això implica el dret d'auto-defensa.

2) Que la prioritat dels estats àrabs han de passar per l'abolició dels seus règims totalitaris.