El candidat al Congrés Joan Josep Nuet ha afirmat que la reforma de la Constitució, “ha de certificar l´Estat Federal i a més un canvi profund en el Senat, el qual ha de caracteritzar-se per tenir una vinculació territorial i respondre a les dinàmiques territorials de cada lloc. No pot seguir sent una cambra de segon plat”.
Nuet, que també és responsable d´organització de IU, ha aprofitat també la seua visita a València per mostrar el seu recolzament a la candidatura d´EUPV i a Antonio Montalbán, qui ha apel•lat a la “reassignació dels recursos de l´Estat entre les diferents administracions. La reforma constitucional és necessària per dur a terme una dignificació, perquè es corregisquen situacions que hui per hui clamen el cel”, ha manifestat el candidat d´EUPV.
EUPV presenta el decàleg per un veritable estat aconfessional a les portes del Palau Arquebisbal de València
Després de la roda de premsa que ha ofert Nuet, el senador i els candidats Montalbán i Rodríguez, acompanyats pels també candidats al Senat Pablo Rodríguez i José Luis Pitarch, han presentat aquest matí el decàleg per un vertader Estat aconfessional. En l´acte, celebrat a les portes del palau arquebisbal de València, EUPV ha exigit, entre d´altres qüestions, la denuncia dels acords amb la Santa Seu i la sortida de la religió de les escoles.
Montalbán ha resumit els 10 punts d´aquest decàleg, destacant, entre ells, la denuncia i la revisió dels acords amb el Vaticà, que l´assignatura de religió deixe d´estar present als centres escolars o que es deixe de finançar a l´Església. El candidat d´EUPV, a més ha criticat durament l´actuació del PSOE durant aquesta legislatura: “han pujat l´assignació a l´Església i això demostra un laïcisme de boqueta. El que han de fer és complir de veres i acabar amb el finançament”.
Aquest decàleg va ser presentat fa unes setmanes pel propi Gaspar Llamazares i EUPV ha volgut donar-lo a conèixer a l´opinió pública valenciana. El candidat Antonio Montalbán ha recordat que EUPV “aposta per una societat laica, en la què se separen clarament les creences religioses de l´activitat pública. Exigim que es complisca l´article 16.3 de la Constitució en el què es diu que cap confessió religiosa tindrà caràcter estatal”.
En el decàleg es demana a més, un nou reglament laic del cerimonial de presa de possessió a l´Administració i institucions públiques, la revisió de la política dels concerts educatius, una nova llei d´interrupció de l´embaràs, la retirada de tota la simbologia franquista de les esglésies, l´apertura d´un registre de l´apostasia o una nova llei de cuidats pal•liatius i “mort digna”. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada